War.. War never changes..

Nordkoreanska ubåtar sänker Sydkoreanska krigsfartyg och Iran skickar fartyg till Gaza.

Samtidigt i mexikanska golfen sprutar det ut så pass mycket olja att mexikanska golfen och svarta havet kommer byta namn med varandra för att inte skapa förvirring. Det kan väl knappast finnas någon tvekan om att den post-apokalyptiska världen som vi alla i smyg längtar lite efter är ganska nära nu.Frågan är bara vad man ska göra när det väl händer? Förutsatt att man inte blir sprängd i småbitar eller förvandlad till en supermutant av strålningen.

Jag misstänker ju att Norrbotten skulle skonas från de flesta nedslag, dricka hembränt framför en brasa med kompisar och äta radioaktivt torkat kött kanske inte vore så dumt. Men atomvinter i Norra Norrland låter inte särskilt lockande, vanlig vinter är nog så hemsk. Med tanke på att vi haft över minus fyrtio grader hemma i Tällberg så får man nog räkna med minst minus 80 grader. Vilket dessutom skulle resultera i att de flesta förutom samerna skulle frysa ihjäl under första året. Och att vara i minoritet till samerna kan vi ju vara överrens om att det vore ett öde värre än döden.

Så då återstår det att antingen vara en ensamvarg som går land och rike runt och löser problem, eller att bli medlem i något rövargäng. Ensamvargen är ju alltid hjälte i filmerna, fast det är lite väl mycket vandrande för min del. Jag gillar att vara ute och gå men i en post-apokalyptisk värld tror jag det blir svårt att hitta nog många batterier till min mp3spelare för att det ska riktigt fungera. I och för sig så gillar jag hundar och jag tror att man automatiskt får en hund, ensamvargen är ju egentligen en glorifierad uteliggare. Och som vi alla vet så har alla uteliggare en hund.

Rövargäng verkar nog vara det bästa. Jag gillar att köra motorcykel och rövargängen verkar alltid ha tillgång till motorcyklar med dödskallar på eller åtminstone någon sorts sportbil täckt av spikar och rostig plåt. Något som också verkar finnas oändligt av i alla post-apokalyptiska filmer är hårspray eftersom alla kör omkring i 100km/h utan hjälm och lyckas ändå på något vis bibehålla en perfekt tuppkam. Dessutom är ju the ayatolla of rock n rolla, Lord Humungus en jävligt bra skurk, och dessutom svensk. Så det kanske ligger i blodet. Enda problemet är att jag är lite för blyg, snäll och lat för att våldta och skövla hela dagarna.

Som sagt, det tåls att tänkas på. När halva världen kör igång en nukleär spökbollsmatch så måste man ju vara redo.

Stämningsmusik: The Ink Spots – I Don’t Want To Set The World On Fire

2 Replies to “War.. War never changes..”

  1. Det blir inte kul då Ryssland ännu en gång blir Sovjet och utlöser “Domedagsmaskinen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *