Topp 5: Komediseriekaraktärer.

Som arbetslös gör man två saker, antingen ser på man tvserier eller så sover man. Nu när jag är arbetslös så har självklart alla serier uppehåll så jag är ganska uttråkad. Kan ju också vara att jag bara inte kommit in i arbetslöshetslugnet än.

Eftersom att det inte finns några serier att titta på så får jag helt enkelt skriva om dom istället. Därför har jag nu i sann tonårsstil gjort en topplista över mina fem favoritkaraktärer från olika komediserier.

#5 Frank CostanzaSeinfeld.My george isn’t clever enough to hatch a scheme like this.”

De flesta kanske skulle valt Kramer eller George. Och medan huvudkaraktärerna i Seinfeld är ganska roliga så är det ändå enligt mig bikaraktärerna som är seriens stora behållning.

Jag velade länge mellan Frank och J Peterman men till slut fick det blir Frank ändå med motiveringen att det är få karaktärer som klarar att skrika lika mycket och ändå vara roliga.


#4 Jack Donaghy30 Rock. “Why are you wearing a tux? It’s after six. What am I, a farmer?

Jack är en självklarhet på listan. Det är svårt att hitta en replik som kommit ur hans mun som inte förtjänar att skrivas ner i en bok för att sparas till eftervärlden.

30 Rock är briljant på många sätt men, sen första avsnittet när han gjorde sin entré genom att sparka upp en dörr och säga att deras gamla chef var död och att han var deras nya chef har Jack Donaghy ägt serien.


#3 Johnny DramaEntourage. “VICTORY”

Det finns två anledningar till varför Entourage är en av mina favoritserier. Den ena är Ari Gold, den andra är Johnny Drama, resten är bara utfyllnad för att de ska få roliga saker att göra. Även om kanske Jeremy Piven plockar alla Emmys så måste jag nog ändå säga att Johnny Drama är min favorit.

Han är en avdankad skådespelare utan självdistans som lever på sin brors skådespelarkarriär och sin roll som Thor i en nedlagd dålig sci-fi serie av Herculeskaliber. Utan Drama skulle nog Entourage lagts ner efter två avsnitt. Som han säger: “I am the fucking game, pal.

#2 Charlie KellyIt’s always sunny in Philadelphia. “WILDCARD BITCHES!”

Charlie Kelly: Stalker, dum som en ladugårdsdörr, beroende av lim, musikalförfattare och den enda karaktären i Always sunny som är det minsta sympatisk. Det finns för många anledningar att gilla Charlie så jag lämnar bara det här klippet med hans fantastiska affärsidé om små tofflor för katter.

#1 George Oscar BluthArrested development. “Come on!”

Även om det här klippet är ganska roligt så är det ändå Gob som är anledningen till varför The final countdown med Europe är rolig. Gob är egoistisk, han har ingen självdistans och saknar fullkomligt social kompetens.

Gob är en av anledningarna till varför Arrested development är den bästa komediserien någonsin, men långt ifrån den enda anledningen. Varje replik, minspel eller ljud i den här serien är antingen ett skämt, eller ett skämt på ett skämt, eller ett skämt på ett skämt på ett skämt.

Även om det bara gjordes två och en halv säsong sån går den att se hur många gånger som helst och man kommer ändå hitta någonting nytt som man inte ens la märke till första gången. Magisk serie.

One Reply to “Topp 5: Komediseriekaraktärer.”

  1. Charlie är nog en av mina absoluta faves. Mitt favorit minne med hon är nog när han och Dee ska lura Rickety Cricket att sälja kokain åt dom. Awesome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *