Vem är John Galt?

I South-Carolina vann nyligen en man vid namn Alvin Greene demokraternas nominering till senaten. Han fick 59% av rösterna. Det underliga är att Alvin Greene är en svart arbetslös 32 årig man, som blivit utsparkad från armén. Han bor i sina föräldrars källare, han har ingen hemsida och när han vann hade ingen har sett honom sen han lämnade in ansökan och de 10400 dollar som behövs för att ställa upp.

Han verkar även vara döpt efter The green mile för han verkar ungefär lika efterbliven som John Coffey som ni kan se i den här intervjun. Dessutom står han anklagad för att ha ofredat en arton år gammal kvinna med porr.

Exakt den kandidat som borde få 59% av rösterna mot en äldre vit domare med många års erfarenhet av politik och en stor kampanjkassa i det konservativa och rasistiska South-Carolina. Eller? Frågan är då vad som hände? Det finns några olika idéer som flyter omkring.

Bland annat tror vissa att väljarna kanske trodde att de röstade på Al Green, känd soulsångare. Möjligt, men jag vet inte riktigt vad det säger om de amerikanska väljarna..

En annan idé är att de röstade på honom för att hans namn börjar på A och var därför högst upp på listan över kandidaterna. Inte omöjligt, men jag vet inte riktigt vad det säger om de amerikanska väljarna..

En annan idé är att Greene är planterad av republikanerna och att de har riggat valet för att demokraterna ska få en så värdelös kandidat som möjligt så att de kan vinna utan problem. Men i såna fall så måste jag nog säga att de inte är särskilt diskreta. De hade ju kunnat använda någon som inte är Rainman framför kamerorna.

Eller så är det bara slumpen?

Stämningsmusik: Dead Prez – Politrikkks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *