När vi ändå är inne på amerikanska nyheter så läser jag även att det finns ett förslag i USA som ska ge Obama rätt att stänga ner internet vid en nödsituation. Självklart ifrågasätter jag hur i helaste helvete det skulle kunna gå till, men själva tanken på att det skulle gå att göra gör mig upprörd, och att någon skulle ha makten att stänga av fri information för hela världen är snudd på äcklande.

Mitt i allt det här så insåg jag också att Obama har makten över  så många kärnvapen att han kan spränga sönder hela världen i så små delar att de går att sila genom ett tennisrack. Och att det inte irriterade mig i närheten av lika mycket som tanken på att han kan få makten att stänga ner mitt internet.

Man vet att man kan prioritera när man skiter i nukleär vinter så länge man kan streama i hd och kolla facebook.