Have you met an SP?

Det finns en sekt som på skrämmande kort tid fått fäste i hela den civiliserade världen. De opererar från lokaler i alla större städer som de lurar in intet ont anande människor i. Helt vanliga människor som du och jag. Och ingen som kommer in misstänker att de snart kommer värvas till vår tids kanske farligaste sekt. Det börjar ofta med att de lurar på dig någonting litet för kanske drygt tusen kronor som de lovar kommer förbättra och förenkla stora delar av ditt liv. Ifall du då inte har kraften att stå emot så kan du redan där skrivas av som förlorad.

Jag talar inte om scientologi, jag talar om Apple.

Jag tycker helt seriöst att apple-människor uppvisar obehagligt sektbeteende. När de väl fått sin första apple-produkt ska de ha allt som Steve Jobs bajsar ur sig och lägger ut tusenlapp efter tusenlapp på överdrivet dyra produkter.

Men det som är mest skrämmande är den uppenbart förvrängda verklighetsuppfattningen som den typiske apple-människan uppvisar. Exempelvis tron att en mac skulle klara någonting som inte en pc klarar, eller att de tror att någon av någon anledning skulle bry sig om att de kan streama film till sin iphone från sin imac över internet. Dessutom är det ofta skrämmande uppenbart hur de tar avstånd från familj och vänner, de är ju medlemmar i apple-familjen nu. Och det behövs ingen annan.


Känner ni igen attityden? Nästa gång ni hör någon prata om sin nya macbook pro, ipad eller iphone 4 så tänk på den här videon med en uppenbart hjärntvättad Tom Cruise och jämför. Skillnaden är försvinnande liten.

Det är dags att någon klassificerar apple som den farliga sekten den är så att folk får upp ögonen och i alla fall får en chans att undvika den. Ifall inget görs kommer snart hela världen vara i en allt för djup psykos för att någonsin kunna ta sig ur den. Sedan är det bara en tidsfråga innan Steve Jobs lanserar iPoison och skapar tjugohundratalets Jonestown genom att få hela världen att ta kollektivt självmord.

Stämningsmusik: The Brian Jonestown Massacre – Straight Up And Down

4 Replies to “Have you met an SP?”

  1. Även om jag håller med dig till viss del, så är apples överlägsenhet inte nånting som man ens behöver diskutera. Pc funkar nästan lika bra men då förutsätter det förstås att man inte installerar några microsoft produkter på den…

  2. Ifall du köper komponenter till en pc för lika mycket pengar som du bränner på en mac och installerar windows 7 så har du ju en dator i klass med Skynet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *