Everyone had beards, big fuck-off beards in the Old Testament.

Igår tyckte jag det var dags att besöka Göteborgs museum. Jag gillar att gå på museum, bara glida omkring för mig själv och kolla på skit och lyssna på musik. Fast man gör ju nästan aldrig sånt när man är i sin egen stad så att säga. Så nu två år efter att jag flyttat hit så tänkte jag att det var dags. Jag började med stadsmuseumet, som jag kan avlöja inte var särskilt spännande. Några brädor från ett vikingaskepp, nån kam som en grottmänniska kammat rövskägget med för en miljon år sen och en radio från 70-talet var allt dom hade. Ifall det inte vore för att inträdet gäller för alla museum i Göteborg i ett år skulle jag nog marscherat direkt till kassan och krävt pengarna tillbaks och hotat med att hålla andan tills jag blir blå.

Så jag gick (ja gick) till naturhistoriska istället, slog igång Animals-skivan med Pink Floyd och gled omkring där ett tag. Naturhistoriska museum är oftast roliga trots att det ändå mest består av en Samling dammiga djurlik med sågspån på insidan. Det är som ändå trevligt att gå omkring och bara kolla på olika djur, man kan till exempel fundera på vilka djur man skulle ta i en boxningsmatch (myrsloken till exempel), eller vilka djur som världen skulle klara sig utan. Typ som blåvalen, vad ska den vara så förbannat stor för? Blåvalen är ju typ en kilometer i omkrets och bara glider omkring i havet och äter upp all krill som skulle kunna gå till ett vettigare djur. Havets amerikaner, usch. Blåvalen på museumet är en ung hane fast ändå så pass stor att de tapetserat insidan och nitat fast några bänkar där inne. Tyvärr får man tydligen inte längre gå in i valen.

Idag tänkte jag gå på konstmuseét och kanske världsmuseét men jag blev ivägsläpad till Styrbord babord igår på 80/90talsklubb så dagen har spenderats i sängen till bakrusets ära. Men imorgon ska jag förhoppningsvis pallra mig iväg.

Stämningsmusik: Nature Sound Collection – Whale Songs Of The Humpback Whale

3 Replies to “Everyone had beards, big fuck-off beards in the Old Testament.”

  1. Jag har två kommentarer till detta…. 1, du var på styrbord babord, inte riorio. 2, Vart fan är o? trodde du skulle publicera bilden på henne och blir sjukt besviken nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *