Man börjar diskutera Väsi Poveli, sen kommer kniven fram.

Newsweek har sammanställt sin årliga lista över världens bästa länder. Sverige spöade som sig bör skiten ur Norge och Danmark med sin tredjeplats. Newsweek räknade in fem olika faktorer i sin undersökning. Utbildning, hälsa, livskvalitet, ekonomisk konkurrenskraftighet och politiskt klimat. Vi har enligt undersökningen världens bästa politiska klimat med högt valdeltagande, neutralitet, religionsfrihet och åsiktsfrihet.

Frågan är bara hur i hela helvete vi kunde förlora mot Finland? Jag vet att dom är en förebild vad det gäller utbildning. Men hälsa, livskvalitet, ekonomisk konkurrenskraftighet och politiskt klimat?

Det kan ju inte vara hälsosamt att bo i ett land där 90% dricker en kvarting finlandia till maten och spenderar kvällarna med att slåss med kniv och skålla sig själv till döds.

Vidare finns det väl ingen livskvalitet att bo någonstans där de inte upptäckt färgskalan utan hela landet fortfarande är gråskaligt, deras kultur består till 20% av mumintrollen, 20% powermetal och resten av sin kultur har de importerat från Ryssland. Ryssland som de dessutom enligt ryktet hatar till och med mer än de hatar Sverige. Finska är ju också ett så pass vedervärdigt språk att stora delar av Finland väljer att prata Svenska istället.

Ekonomiskt sett så har de väl bara mobiltelefoner och däck. Har någon någonsin köpt någonting från Finland som det inte står Nokia eller Hakkapelitta på? Och angående deras politiska klimat finns det väl ingen som vet någonting om deras politik förutom att Tarja Halonen ser ut som Conan O’brien.

Nej det måste ligga en hund begraven någonstans.

Stämningsvideo:

Hela listan

1. Finland

2. Switzerland

3. Sweden

4. Australia

5. Luxembourg

6. Norway

7. Canada

8. Netherlands

9. Japan

10. Denmark

11. United States.

14. United Kingdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *