Den mest fruktansvärda upplevelsen en människa kan vara med om.

Tidigare ikväll blev jag påmind om hur kul det är att lyssna på gammal hårdrock så jag började fila på en spotifylista vid namn superdupercool hårdrock. Jag inledde med att lägga till alla bra låtar med Judas priest, för att sedan gå vidare till Iron maiden. Jag insåg hur jävla länge sen jag lyssnade på Iron maiden, alltså inte hur länge sen det var jag slutade lyssna på Iron maiden utan hur länge jag faktiskt lyssnat på dom. Jag vill minnas att jag legat en säng som också var en kökssoffa och lyssnat på The clairvoyant med en freestyle och spolat tillbaks direkt som den slutade och lyssnat genom den igen när jag gick i kanske andra eller tredje klass.

När jag sedan gick vidare till Black sabbath hittade jag massvis med godbitar som jag inte hört på ruskigt länge. Bland annat hittade jag It’s alright och Changes. När jag sedan nådde Master of reality och såg låten Embryo började jag tänka på det faktum att man sedan mp3formatets intåg nästan aldrig lyssnar på musik i rätt ordning trots att det ofta är meningen att man ska göra så. Därför slog jag på Embryo för att höra när den går över till Children of the grave.

Men när Embryo är slut så kommer det reklam, reklam för Jason Derulo. Jag har aldrig varit med om en så fruktansvärt stämningsdödande upplevelse i hela mitt liv. Det hade lika gärna kunnat komma någon inrusande i en clowndräkt och sparkat mig i skrevet. När jag blir playboy-centerfold så kommer det stå: “Turn-offs: Jason Derulo commercials between Embryo and children of the grave”. En liten del (om inte en stor del) av min själ dog ikväll och jag vet inte om jag någonsin kan återhämta mig från en så pass fruktansvärd upplevelse. Därför vill jag meddela att jag inte tänker gå journalistprogrammet i Göteborg till hösten. Jag har nämligen bestämt mig för att läsa till advokat, det här kan nämligen inte, bör nämligen inte, får nämligen inte vara lagligt. Ett brott mot mänskligheten klart i klass med förintelsen. Och jag vill inte att fler ska behöva lida för av spotifys reklam.

Man kan ju i alla fall tycka att de kan ha riktad reklam av något slag. Sökmotorer har ju hur länge som helst haft reklam som påverkas av vad man söker på och jag vet inte hur många sidor jag varit in på där det dyker upp ett litet chatfönster från “hornyblondgirl18” som enligt meddelandet vill möta upp mig för att knulla, och av någon anledning är dom alltid från samma ställe som mig. Så hur jävla svårt kan det vara att rikta reklamen så att människor som för tillfället lyssnar på black sabbath får reklam för någonting som faktiskt skulle kunna vara av intresse istället för något autotunad arsle som samplat 50% av sin musik rakt av från någon annan autotunad jävel.

Jag blir förbannad i alla fall.

Stämningsmusik: Superdupercool hårdrock

One Reply to “Den mest fruktansvärda upplevelsen en människa kan vara med om.”

  1. När man nu kan välja att betala 49kr för att få reklamfri spotify med caveaten att inte kunna spela den på sin androidmobil/iphone finns fan inga ursäkter för att inte uppgradera sitt account.

    Skivor slår alltid playlists i längden i mitt tyckte för övrigt, jag slutade göra playlists för många många år sedan. I en playlist lägger man in x antal låtar som alla är så jävla bra, med effekten att man ofta sitter och zappar runt i listan eftersom man vill höra en annan låt som är så jävla bra. En skiva balanserar hits med lite mer avslagna låtar vilket gör att lyssningsupplevelsen blir en helt annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *