15 points? NO CSN FOR YOU!

Idag satt jag och uppdaterade csns hemsida varje kvart för att se om jag fått något svar på min ansökan. Till slut ändrade de statusen på min ansökan till “Csn har fattat beslut om din ansökan om studiemedel”, men sedan kom det inget mail, meddelande eller någonting på flera timmar. Jag antar att det var någon slags cliffhanger för att jag skulle fortsätta titta efter reklamen eller nånting men till slut engagerade jag mig så pass mycket att jag faktiskt trotsade telefonkön och ringde dit. Bara för att få veta att jag fått avslag på min ansökan.

Nu skulle jag inte grina ifall det inte vore för att jag ska börja på en helt annan utbildning, att jag då ska behöva gå tillbaks och klara av gamla, nu “oviktiga” kurser med risken att det går ut över de studier som jag faktiskt ska bedriva seriöst tycker jag känns sinnessjukt. Dessutom tycker jag att jag förklarade väldigt väl varför jag inte tagit fler poäng och hur motiverad jag är. Jag skulle inte ens behöva csn ifall det inte vore för att jag vaskade jobbet för att skriva antagningsprovet.

Nåväl, ska till studievägledaren imorgon, försöka skriva klart en tenta och i allmänhet försöka jaga rätt på lite dumma poäng och intyg på avklarade delkurser och sånt. Sen blir det överklaga och se vad dom säger. Den som höll i mitt ärende kanske bara hade en dålig dag eller nånting sånt. I värsta fall får jag ta ett banklån.

Jag får väl försöka se det från den ljusa sidan. Det här skulle kunna vara det som får mig att sluta äta godis och annat onyttigt, för det kommer jag absolut inte att ha råd med. Istället blir det nog lägga upp ett matschema med bara massa billig bonnmat varje dag i veckan, kanske borde ta tillfället i akt och lära mig baka mitt eget bröd också? Det här skulle även vara det som motiverar mig att sluta snusa, det är ju trots allt sinnessjukt dyrt. Dessutom kommer jag kanske hålla mitt löfte om att inte gå ut på nån dum jävla klubb varje helg till vintern trots att jag vet att det är dyrt och att enda sättet att ha roligt där är att beställa ett helrör läkarsprit i baren, som det ofta blir på vintern när man försöker supa fram en stråle solsken i mörkret.

Jag tror jag har haft fel om mig själv. Jag har länge ansett mig vara jävligt negativ. Men när jag tänker på det så är det nog få människor som kan hitta fördelar i så mycket som jag gör. Dessutom sitter jag här utan att veta hur jag ska få pengar till mat och lägenhet till hösten men ändå känner jag att det löser sig alltid på ett eller annat sätt. Det har det alltid gjort hittills.

Stämningsmusik: Journey – Don’t Stop Believin’

3 Replies to “15 points? NO CSN FOR YOU!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *