Who’s gonna teach you how to dance? Who’s gonna show you how to fly?

Idag började mitt nya liv, det var som en helt ny värld. Jag vaknade mitt i natten 07:45 istället för på morgonen där kring 13:00, steg upp utan att ens använda snooze. Därefter duschade jag och tog på mig andra kläder än en morgonrock och gav mig sedan ut i stora världen. När jag kom ut ur trapphuset var det någonting uppe i luften som irriterade mina ögon något fruktansvärt.

Det var som en stor expanderande boll av väte och helium som bländade mig och brände mitt skinn. Min första tanke var att återvända till min krypta och sova tills den försvunnit men ett vagt minne från min barndom sa mig att jag sett den stora vätebollen förut och att den inte ville mig illa.

Även spårvagnsturen var helt annorlunda motför hur den brukar se ut. Ingen drack öl, levde om eller rökte gräs längst bak. Jag behövde inte ens ha mp3spelaren på högsta volym för att höra någonting. Konstigheterna fortsatte genom hela stan, det var ingen som kräktes i brunssparken, det var ingen polis på järntorget och alla affärer som vanligtvis är stängda hade öppet. Det verkar som att man kan handla råvaror för att laga egen mat ifall man är ute vid den här tiden, bra att veta inför framtiden.

Själva introduktionen till utbildningen kändes ungefär som en introduktion till att bli superhjälte. Jag satt ofta och tänkte att “men sånt kan väl inte vi ska göra? Det krävs väl någon sorts talang eller genetiskt betingad superkraft för att klara av något sånt?”. När de sa att vi redan om några veckor ska skriva publicerbara artiklar hade de lika gärna kunnat säga att vi om några veckor ska kunna ta oss ur en av jokerns dödsfällor. När de pratade om att producera egen radio och tv hade de lika gärna kunnat prata om att vända jordens rotation för att åka bakåt i tiden och rädda Lois Lane.

The batdance 4,5 högskolepoäng.


Men det kändes jävligt bra i alla fall. Med lite engagemang tror jag bestämt det ska gå att vaska fram en superhjälte ur mig. Nu måste jag nog dock återgå till den nästan brottsligt intensiva facebookstalkning av mina klasskamrater som jag påbörjade tidigare idag.

Stämningsmusik: Donovan – Sunshine Superman

3 Replies to “Who’s gonna teach you how to dance? Who’s gonna show you how to fly?”

  1. Oh… my…. GOD! (angående Stålmannen som journalist)

    Jag funderar på att börja utöva kontraspionage. Man skulle kunna gömma sin profil helt och hållet så att man kan stalka utan att bli stalkad. Genialt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *