Nästan äcklande positivt inlägg.

Jag har aldrig varit så upptagen som jag är just nu, när jag är klar för dagen måste jag i princip välja mellan att gå på toaletten eller sova, jag har inte tid med både och innan jag ska upp och åka till skolan igen. Jag har förövrigt aldrig varit lika nöjd över att vara så upptagen som jag är nu, även om skolarbetet tar upp en ansenlig portion av dygnet så är det ännu inte arbetsbördan som gör mig upptagen. Det är tankar om framtiden som sysselsätter mig.

Det jag har insett är att jag har ingen aning om vad jag kommer göra i framtiden. Journalistyrket är hittills lite som att stirra rakt ut i rymden, man hittar orions bälte och tror att man kan nånting tills man inser att bara vintergatan har cirka 400 miljarder stjärnor. Det finns sjukt många olika vägar att ta och möjligheterna är nästan oändliga.

Idag insåg jag till exempel att journalister kan jobba med att göra dokumentärfilmer. Eller nu kanske jag uttryckte mig fel, jag insåg att jag ska bli journalist och därför kan jobba med att göra dokumentärfilmer. Om inte jag, så vem? En underlig känsla sköljde över mig, jag har aldrig känt den förut, jag tror det var självförtroende.

Det var väldigt länge sen jag var så positiv till framtiden som jag är just nu. Jag har länge tänkt att livet nog ändå peakade där kring 2007 nån gång och att man nu bara blir äldre, dummare och tråkigare för varje dag som går och att det enda som egentligen hindrar en från att medvetet villa bort sig i skogen är de få gånger om året man faktiskt gör någonting minnesvärt. Men nu tror jag äntligen att jag kan pensionera uttrycket “det var bättre förr”.

Det jag vill komma fram till är i alla fall kort och gott att jag vet inte vad jag kommer göra om några år, det enda jag vet är att jag idag gjorde exakt vad jag vill göra. Och jag är säker på att jag kommer göra det imorgon också.

Och ifall ni som läser är missnöjda med eran situation så gör nånting åt det. Är ni missnöjda med jobbet? Ring chefen och säg upp er! Är ni missnöjda med studierna? Byt program! Vill ni flytta någonstans? Packa en väska, spräng huset i småbitar och ta taxin till centralen.

Stämningsmusik: Eddie & The Hot Rods – Do Anything You Wanna Do

7 Replies to “Nästan äcklande positivt inlägg.”

  1. Går det att ordna säg en timmes musikdokumentär innehållande TKU och deras briljanta texter? Gärna på SVT och gärna primetime!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *