En dag på redaktionen: antirasistisk demonstration.

Har idag haft endagsredaktion på skolan. Riktigt jävla kul måste jag säga. Känner mig väldigt nöjd över att jag hittade en story själv (demonstrationståget), lyckades genom aggressiv internetstalking få tag på numret till den som anordnade det, genomförde en kort intervju, åkte till Götaplatsen och pratade med folk och tog en halv miljon bilder och åte sen tillbaks till skolan genomsur upp till knäskålarna och skrev en artikel om hela skiten.

Mycket att göra, lite stressigt och läskigt när man egentligen inte kan ett skit om nånting, men fantastiskt skoj. Skulle göra det imorgon också om jag fick. Imorgon ska tidningen vara tryckt så då får vi se hur det blev.

Angående själva demonstrationen så tyckte jag personligen att det var jävligt dumt att talare på en “partipolitiskt obunden” demonstration mot sverigedemokraterna står och jämför alliansen med bakterier. Det fick det hela att kännas väldigt oprofessionellt och smaklöst. Det vet jag att både de blåa och många av de röda tyckte. Kan man ju också se som ett tecken på vilken verklighetsuppfattning som extremvänstern har också.

Fast det hade nog inte kommit särskilt mycket folk om dom skrivit att AFA ska hålla tal. Att stå ensam på ett pickup-flak och vråla slagord åt några duvor som sitter och skiter på poseidon har inte samma vänsterromantiska skimmer som att stå framför 5000 antirasister av alla möjliga partitillhörigheter och låtsas att de är lika galna som en själv.

Stämningsmusik: Neil Young – Walk On

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *