Jävla hipster.

För ungefär två veckor sen var det någon som kallade mig för en jävla hipster utanför Pustervik för att jag hävdade att Max är löjligt överlägset både Donken och Burger King. Han kommenterade mina converse-skor och sa att jag garanterat har en iPhone också. Eftersom att jag kände på mig att det nog var en lätt psykiskt instabil människa som sa det så avbröt jag snabbt mina försök att bevisa att jag inte alls är nån hipster och gick till mina vänner istället. Sen tänkte jag inte mer på det.

Men alldeles nyss hittade jag en låt med Brian Jonestown massacre som jag inte hört tidigare. En live-bootleg från nån spelning för nån vecka sen där de spelade en gammal outgiven protestlåt från 1965 av Bobby Jameson. Den var svinbra. Det fick mig att tänka. Är jag en hipster? Brian Jonestown massacre är ett av de banden som får mig att känna mig som en hipster.

Jag gillar deras retropsykedelisktrollingstonesinspirerade sound men jag gillar också att jag inte känner en jävel i Sverige som lyssnar på dom. Musik som få andra människor lyssnar på är alltid lite roligare. Jag vet inte om det har att göra med mitt djupa förakt för den vanliga människan och en ovilja att ha någonting gemensamt med pöbeln. Eller kanske något slags bekräftelsebehov som blir uppfyllt när man tipsar människor om ny musik. Eller så är det bara helt enkelt för att det är sjukt kul att upptäcka musik på egen hand. För det är det. Och det tycker väl de flesta människor?

Hur som helst så tar jag ändå avstånd från påståendet att jag skulle vara nån sorts hipster. Även om jag är en musiknörd är jag långt ifrån nog pretentiös för att ens nära kunna kallas för hipster. Jag tror hur som helst att jag blev mest irriterad för att killen sa att jag garanterat hade en iPhone. Och att han dessutom seriöst verkade tycka att McDonalds och Burger king är bättre än Max. Kan ju inte vara lagligt att tycka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *