Dagens skoluppgift: Kåseri

Jag fick just reda på att jag måste vara ute ur min lägenhet den tredje januari. Han jag bor inneboende hos har fått en ny lägenhet. Därför sitter jag nu och letar frenetiskt efter nytt boende.

Hisingen kanske? Nej tack. Hisingen är Göteborgs motsvarighet till 1800talets Australien. En modern straffkoloni full av mördare och våldtäktsmän.

Enda gången jag frivilligt åkt till Hisingen var när jag gick på svartklubb. Det var blodstänk på asfalten utanför. Och där inne stod hundra pers med stora pupiller och tittade in i en laserlampa till rymdskeppsmusik.

Dåliga spårvagnsförbindelser har de också. Det närmsta man kommer kollektivtrafik är de gånger man blir misshandlad av ett motorcykelgäng och sedan släpad bakom en Harley. Det är absurt att Hisingsbor tillåts ha fri tillgång till fastlandet.

Frölunda, Högsbo eller Tynnered då? Nej där har man till och med slutat använda pengar. Man betalar varor med knivhugg istället. Och vistas man utomhus efter klockan åtta på kvällen löper man cirka 50 procents chans att bli knivrånvåldtäktsmördad. Det har jag läst i tidningen. Inga matvaruaffärer finns det heller. Men de säljer visst dödsknark på lösvikt i varje gatuhörn.

Det enda stället i förorten som går att bo på är precis där jag bor just nu. En oas i ett hav av kriminalitet och dekadens. De som blir mördade i Kortedala är bara gängmedlemmar, så det är riskfritt för oss vanliga människor. Dessutom händer ändå ingenting på just min gata.

Förutom den där skottlossningen för några veckor sen. Men det var säkert några av de där galningarna från Bergjön. Troligtvis samma människor som tänder eld på bilar och kastar sten på spårvagnen två hållplatser bort. De var säkert ansvariga för den där bilbomben också. Men det är ju Bergsjön och har ingenting med där jag bor att göra.

Med ett knapptryck begränsar jag mitt sökområde på boplats.se till Kortedala och centrala Göteborg. ”Noll lediga lägenheter passar dina önskemål”. Typiskt. Men jag tror ändå att det löser sig till slut. Jag har nämligen märkt att var jag än bor är det alltid just där som det är bäst.

3 Replies to “Dagens skoluppgift: Kåseri”

  1. Dagens skoluppgift, att skriva kåseri. Jävligt kul men lite svårt ändå. När jag skriver som vanligt brukar det bli en mening per a4 men när man skriver journalistiskt ska det vara korta meningar och vara så lättläst som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *