Hardy Johnsson – Private eye

En del av den här kursen är också att jag ska ta reda om allt som man kan få reda på en människa genom olika myndigheter eller annat. Inkomst, belastningsregister, högstadiebetyg, jävlat allting och utan att lämna ett spår efter mig. Så förutom journalist kommer jag alltså kunna bli privatdetektiv när det här är klart.

Mitt nya alter-ego ska heta Hardy Johnsson, private eye. En man med whiskeyandedrät, hatt och trenchcoat. En hård man som levt ett hårt liv fast innerst inne har ett hjärta av guld. Jag ska gå omkring i Göteborgsregnet och prata högt för mig själv med min rossliga berättarröst.

Jag måste bara bestämma mig för vem det är jag ska undersöka. Det ska ju vara någon känd människa som ändå inte är för känd. Gärna någon som det uppstått myter om. Ett bra exempel vi fick med i vårat häfte var att någon tidigare elev undersökt Nikanor Teratologen, kultförfattaren som skrivit bland annat Äldreomsorgen i övre kågedalen. Niclas Lundkvist som han egentligen heter sades vara likskändare och annat. Vilket visade sig vara en myt.

Vad jag funderat på hittills är Bajsmannen eller Ghostrider. Har även funderat på min gamla lärare Rune Tovetjärn som var fullfjädrad mytoman. Jag skulle vilja veta om någonting han någonsin sagt är sant eller på något sätt baserat på verkligheten. Eller så bara välja ut någon som man hört är lite småskum på något vis.

Har någon något förslag på andra människor som jag kan stalka ursinningslöst? Vem vill ni veta mer om?

Stämningsmusik: The Ventures – Secret Agent Man

3 Replies to “Hardy Johnsson – Private eye”

  1. Jag röstar helt klart på general tovetjärn, jagade han verkligen med kungen? Fick han skavsår på ollonet av het beachloving med fru tovetjärn? (eller kanske det var en älskarinna) vart gör han nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *