Är muslimer dumma? Eller är det bara så att pressen är sjukt duktiga och snabba på att hitta den där pyttelilla gruppen av dumma muslimer som faktiskt bryr sig när Lars Vilks gjort någonting? Och ja, jag använder ordet dum. Man måste vara väldigt dum för att inte förstå att Lars Vilks är en talanglös konstnär som gör kontroversiella saker av rädsla för att han kanske en dag måste skaffa ett riktigt jobb. Han är som ett monster i en saga där monstret försvinner om man slutar tro på det.

Lars Vilks har faktiskt en poäng, en poäng som jag faktiskt håller med om. Jag tycker inte att religion står över yttrandefrihet. Jag tycker faktiskt inte att religion står över särskilt mycket. Jag tycker inte att djur ska få slaktas på plågsamma sätt för att det står i en bok som skrev av nån man med långt skägg som såg en brinnande buske under en svamptripp för några tusen år sen. Jag tycker inte att man ska få diskriminera mot bögar för att bibeln säger att det är en styggelse och ska bestraffas med döden. Och så vidare.

Men när Lars Vilks för tusende gången gör någonting provokativt och hävdar att det handlar om yttrandefrihet börjar man misstänka att det mest handlar om en sorglig mediehora med dålig fantasi och tvivelaktigt karriärsval som gör vad som helst för att synas i media.

“Jag har en gjort en tiometersstaty av profeten Muhammed. Jag har en motoriserad dildo som förs in och ur hans anus 120 gånger per minut. I vänster hand håller han en bomb. Höger hand heilar. Och så ser man att han håller på att trampa på en kattunge som jag målat i samma färger som Sveriges flagga. Det har med yttrandefrihet att göra! Jag lovar!”

Kanske är det dags att pressen slutar rapportera om varenda liten grej som har med Lars Vilks att göra och istället vänta tills han gör nånting intressant. Om vi har tur kanske kan hämtar inspiration från självmordsbombaren och spränger sig själv i småbitar så vi slipper se honom försöka hålla tillbaks orgasmen varje gång tv-kameran slås på.