På vinyl helst

Jag har på sistone funderat en hel del på musik. Jag har kommit fram till att man inte lyssnar på album längre. Mp3 och Spotify har gjort att enskilda låtar tagit över helt och hållet. Man sitter bara och klickar frenetiskt, så fort man hittat en låt man vill lyssna på gäller det direkt att hitta en annan låt som man oftast slår på redan innan den förra är klar. Ett jävla stressande. Dessutom tappar man helt och hållet perspektiv på skivorna. Det är en helt annan upplevelse att lyssna på album från början till slut mot för att lyssna på enstaka låtar. Det ska ju bilda en helhet.

Därför kände jag att det var dags att växa upp och köpa en skivspelare. Jag stal några skivor från mamma och pappa innan jag åkte söderut. När man lyckats sortera bort alla magic of the greek bouzouki och saxparty 1-43 fanns det faktiskt väldigt många guldkorn i deras samling. Bland annat Bruce Springsteen – Born to run, Kris Kristofferson – The silver tounged devil and I, Kris Kristofferson – Me and Bobby McGee, Hank och Williams Jr and friends.

Nu har äntligen spelaren kommit så nu kan jag vara en av de som ser ner på alla vanliga människor som piratkopierar eller lyssnar på sån där kall digital musik. Usch och fy, det skulle jag aldrig få för mig att göra. Vinyl eller get the fuck out. Nämen helt seriöst så måste jag säga att jag är imponerad av ljudet. Skivorna låter oftast klart bättre än spotify eller mp3. Trots att min anläggning i bästa fall skulle klassas som usel märks det en klar skillnad mellan lpskivorna och de hårt komprimerade ljudfiler jag är van vid.

Veckans fynd

Rocky IV soundtracket är nog den bästa. Hearts on fire, Burning heart, Eye of the tiger och Training montage för 3 kronor.

Stämningsklipp:

3 Replies to “På vinyl helst”

  1. Ska skärpa mig lite med bloggandet nu när lovet är över och arbetena är inlämnade. Mycket på sistone!

  2. Både du o jag vet ju som vuxna människor att varje vinylsamling innehåller ett ex av demis ruossos ever end ever. Tror jag har double så kan du få en nästa gång du e upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *