Honkiie.se ett år senare

Bloggen som den är nu blev ett år den 29:e december. Det var då som jag styrde egen domän och webhotell. Tanken var väl jag bloggade så pass mycket att det kändes som att en “egen” blogg kändes som en självklarhet. Och blogga var väl det enda jag skulle göra den närmaste tiden. Jag var arbetslös utan någon som helst inkomst.

Jag hade vid det tillfället ingen egentlig plan på att jag skulle börja skriva professionellt. Men när man ställs inför valet att antingen jobba på ett skitjobb resten av livet, bli uteliggare eller hitta någonting man verkligen vill göra så släpper vissa spärrar. Det sägs att det är svårt att ta sig ur ett beroende innan man träffat botten. Samma sak. Man är ju en säkerhetsknarkare. Så länge alternativet “fortsätta som förut” finns i bilden är det svårt att motivera risken att göra någonting annat. När det inte längre är ett alternativ blir allting möjligt och då klarnar saker lite mer.

Jag har nog i alla fall bloggen att tacka för att jag sökte. Bloggen och vänner som tyckte det lät som en bra idé när jag blygsamt la fram att jag kanske funderar på att möjligtvis söka till journalistprogrammet. Utan bloggen hade jag aldrig kommit på idén att söka. Utan bloggen skulle inte läsare kommit fram till mig och sagt att jag borde jobba med att skriva. Och utan bloggen skulle jag aldrig fått träning att skriva.

Så hurra för bloggen. Ett år gammal. 2175o besökare från hela Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *