Technical ecstasy

Idag var jag tekniker på radio jmgs sändning på 94,9. Det var nog det galnaste jag gjort hittills på utbildningen. Jag har aldrig varit så stressad och samtidigt haft så mycket tid på mig. Teknikern är då alltså den som styr programmet, den som slår igång inslag, slår av och på mickar, ställer in volymer, slår igång låtar, ringer folk och kopplar in dom i studion och sånt. När man drar igång ett reportage har man ungefär fem-sex minuter på sig att förbereda sig inför nästa grej. Egentligen jättemycket tid. Men jag satt som om jag satt på en porslinsstol hela tiden.

Efteråt gick vi igenom hela programmet bit för bit och fick komma med lite åsikter och tankar. Jag hade verkligen ingenting att säga. Det var som att jag mirakulöst överlevt en bilkrasch. Jag minns när sladden kom, jag tror jag var upp och ner vid något tillfälle, det var väldans mycket ljud och sen helt plötsligt var det tyst och jag hade på något sätt överlevt utan en skråma. Men det var i alla fall sjukt roligt. En riktig gruppinsats och man kände sig riktigt stolt efteråt.

Nu imorgon slipper jag allt det tekniska. Men vi ska sända ett reportage som jag gjort om butiken extreme food där jag pratar med världens mest Göteborgska man om bajskaffe, ätbara insekter, oändligt starka såser och exotiskt kött. Efter det ska jag vara med i Studion och där ska vi provsmaka starka chips, friterade jalapenos och gräshoppor med salt och vinägersmak. Jag har också en filmkrönika på två minuter som ska sändas.

Programmet börjar 14:10 och håller på till 15:00. 94,9mhz är frekvensen. Annars går det lyssna med webradio. Ifall ni missar det så kommer det även gå i repris på lördag. Det kan tyvärr krocka med melodikrysset, dock inte säker. Jag kommer troligtvis ändå lägga upp det på bloggen också sen. Radio är sjukt kul, misstänker att jag väljer fördjupning i det senare i kursen.


Stämningsmusik: Daddy Boastin – Stress

3 Replies to “Technical ecstasy”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *