Uwaga slisko

Lördag natt klockan halv fyra liftade jag med två polacker. Eller de var egentligen tre men en låg avsmullen i baksätet. Så han räknas inte riktigt. Jag kände att mina chanser för överlevnad låg någonstans mellan 40 och 60 procent. Men jag tyckte det var värt risken. Annars hade jag varit tvungen att stå ute i minusgraderna och vänta en timma på att räddningstjänsten, ambulansen och polisen skulle bli klara på vägen. Och sen gå de tre-fyra kilometrarna hem.

Det var nämligen så att jag satt på nattbussen hem när vi plötsligt kom till en olycksplats. Eller olycka och olycka. Det är väl en definitionsfråga eftersom att bilen kört så fort att den kluvits mot ett träd. Polisen sa att det skulle ta väldigt lång tid innan någon skulle få passera så busschauffören bestämde sig för att vända och köra en annan väg till Gråbo, de som inte skulle till Gråbo ombads gå av bussen för oss skulle han inte skjutsa, det var tydligen för mycket begärt. Jag frågade honom vad vi andra skulle göra, kanske lägga oss i ett dike och frysa ihjäl? Det hade han inget svar på. Han hade heller inget svar på om västtrafiks resegaranti skulle täcka taxi.

Så det var bara ställa sig vid sidan av vägen. Som tur är fanns en väldigt otrevlig polis på plats som kunde undvika att svara på några som helst frågor men kunde putta oss bakåt ifall vi frågade hur lång tid dom trodde att det skulle ta eller om man möjligtvis kunde gå förbi olyckan om man gick på ängen. Efter en halvtimma kände jag att det fick vara nog så då gick jag och frågade polackerna som stod och väntade på att få komma fram om jag kunde åka med dom.

Jag funderar lite på om jag möjligtvis kan gå in till västtrafik idag och gnälla? Det känns ju inte riktigt rätt att dom kastar ut en mitt i vildmarken i januari utan att ge några alternativ. Om bussen skulle till Gråbo kan dom ju köra till Gråbo och sen ta vanliga vägen tillbaks så långt det går i alla fall.

Nu måste jag hetsa till skolan, suttit kvar alldeles för länge.

6 Replies to “Uwaga slisko”

 1. Du måste sakna all förmåga till empati din stackare! Gå några kilometer? Är du 90 år och har fastnat i skolbänken för att du är så j…a ointelligent eller? Mitt älskade syskonbarn omkom i denna olycka och jag bryr mej inte i orsaken. Han var 19 år och på väg ut i livet…Hoppas du tänker till oavsett vad du har för anledning att vara så hatisk. Ingen förtjänar en sådan död!

 2. Du får ursäkta mig om jag skriver om min upplevelse på ett annat sätt än en minnesstund för din döda släkting.

  Men om du läser igen så har jag väl inte varit hatisk mot någon eller sagt att någon förtjänat att dö? Förutom att jag kanske är lite hatisk mot västtrafik.

  Inlägget är inte riktat mot någon som känner någon involverad utan de som känner mig och läser min blogg. Därför är det vinklat på min personliga upplevelse.

  Jag ber om ursäkt om du missförstått men inläggets mening är inte att förringa din döda släkting på något sätt.

 3. Det är OK med din ursäkt, jag är bara så ledsen, du får försöka förstå min reaktion. Västtrafik känns oviktigt…

 4. Ingen fara. Jag har själv vänner som dött i trafiken så jag förstår att man kan överreagera på eller missförstå ett sånt här inlägg.

  Trodde inte att någon involverad skulle hitta det och kunna bli stött.

 5. Kate: Beklagar djupt den olycka som drabbat er! Vi vet ,undertecknad – och Håkan och hans kamrater – hur det känns att förlora en nära vän i trafiken- han blev inte ens 15 – och finns fortfarande i våra tankar- trots att det är 12 år sedan! hälsar Håkans mamma……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *