I want to thank you like an animal, I want to thank you from the inside.

Jag förutsåg Trent Reznors oscarsvinst sekunden jag läste att han skulle göra soundtracket till the social network. Det kändes inte som att det skulle kunna bli på något annat sätt. Finns få människor som kan göra musik med lika mycket atmosfär som tokiga gamla Trent.

Men känns det lite som att jag börjar bli gammal när de musiker jag gillar börjar vara finkultur och vinner priser på prestigefyllda galor som oscarsgalan samtidigt som “artister” som Justin Bieber plockar hem priserna på MTV music awards.

Jag har liksom kommit över på andra sidan. När jag var liten vann band som Nirvana priser på MTV music awards och de vuxna på den tiden tyckte nog oftast att de var talanglösa skitungar. Ungefär som jag tycker att Justin Bieber är en talanglös skitunge.

Självklart vet jag också att jag faktiskt har rätt och att jag egentligen inte är gammal utan det är helt enkelt USA:s produktion av populärkultur som förgiftats och förstörts under åren. Ingen hipster kommer leta genom skivbackar om 20 år för att hitta Justin Bieber på det gamla formatet cd.

Eller? Är världen så galen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *