Dilemmat: Rasism del 1 av 4.

Det här är bilden som inleder artikeln DILEMMAT: Rasism del 1 av 4.

Daniel Poohl:

Bra att Elin tar diskussionen med honom
– Det är viktigt att skilja å idé och person, avvisa inte personerna utan deras idéer. Elin gör rätt som markerar att Simons åsikt inte är okej och tar diskussionen med honom. Elin hanterar situationen bra som försvarar Mira och försöker få Simon att se Mira som en person i stället för att bara se henne som muslim. Simons åsikt bygger på att han har förutbestämda idéer.

Daniel Poohl, chefredaktör tidskriften Expo

Det där är alltså texten. Jag har alltså inte förvanskat bilden eller texten på något sätt. Jag är lite osäker på var jag ska börja. Det är för många frågor på en och samma gång.

Första frågan är i alla fall vem i helvete Daniel Poohl är och hur han lyckats bli chefredaktör från en tidning när han inte kan ha klarat särskolan? Bra att Elin tar diskussionen? Elin gör rätt som markerar att Simons åsikter inte är okej? Elin hanterar situationen bra? Det enda hon gör är att hon säger att hon inte fattar, att hon inte tror på vad hon hör och att hon låser in sig i badrummet.

Och varför står det att dom väntar på besök från hennes svärföräldrar? Kommer det vara relevant i uppföljaren? Det står ju trots allt del 1 av 4. Jag ser verkligen fram emot vad som kommer komma i framtiden.

Alltså Aftonbladet får se sig som besegrade. Expressen är nu regerande mästare. Jag tror faktiskt det här är det överlägset sämsta jag har sett i svensk press sen jag blev läskunnig. Inte ens wendelaredaktionen klarar av att producera något så här illa.

Och vem har gjort serien? Jag är osäker på om han borde ett pris eller ett straff.

One Reply to “Dilemmat: Rasism del 1 av 4.”

  1. Hahaha vad i helvete! Också intressant hur Elin svarar att Mira inte är troende på frågan om Miras svenskhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *