We’ll brave the squalls and bust your balls, Somalian pirates we!

Familjen Quist Johansen är kidnappad av somaliska pirater. Den danska barnfamiljen seglade utanför Afrikas horn när de plötsligt blev attackerade och tillfångatagna av piraterna. Inget vet egentligen hur det gick till, men piraterna lyckades mot alla odds. Familjen Quist Johansen hade nämligen en “piratplan” ifall de skulle bli anfallna.

Det framgår inte i aftonbladet vad piratplanen går ut på. Det står bara “vi har uppdaterat vår förlisningsplan, gjort en piratplan för vem som gör vad om vi blir angripna”. Jag undrar lite vem det är som skulle göra vad? Jag tänker mig att mamma Birgit Marie kanske skulle styra båten bort från anfallarna, pappa Jan och de två sönerna Rune och Hjalte skulle öppna automateld för att täcka den trettonåriga dottern som skulle sänka piraterna med ett rpg.

Jag spekulerar som sagt bara i att planen kanske såg ut så, jag vet inte. Men ifall den inte såg ut så vet jag inte riktigt hur i hela helvetet dom hade tänkt. Stänga in sig i hytten och låtsas att dom inte var hemma när de trevliga somaliska herrarna knackade på? Eller hade de kanske köpt en somalisk parlör för att kunna posera som kompanjoner? Skrika rör inte min kompis? Jag hoppas de blir fritagna så att de kan berätta om sin genialiska plan.

En annan sak jag hoppas på är att föräldrarna får sitta i fängelse om de blir fria. Dra åt helvete så gud förbannat jävla oansvarig människa man ska vara innan man åker och seglar med familjen utanför Somalia. Jag blir bara förbannad när folk misslyckas med en så enkel sak som att inte bli kidnappad av somaliska pirater.

Jag kan inte tänka mig någonting som är enklare att undvika. Det är svårare att hälla upp ett glas mjölk. Det är svårare att ta på sig ett par skor med kardborreband. Det finns helt enkelt ingen ursäkt. Segla bara inte utanför Somalias kust. Jag kan meddela att det fungerar utmärkt. Jag har nämligen aldrig blivit kidnappad av pirater.

3 Replies to “We’ll brave the squalls and bust your balls, Somalian pirates we!”

  1. Undrar om han med raketgeväret verkligen har tänkt igenom vad som händer ifall han trycker av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *