Jag skulle vilja beställa en könsstympning. Ja inte till mig då utan till min nyfödde son.

Idag var en sån dag när jag insåg hur otroligt liten koll jag har ibland. Idag fick jag reda på att manlig omskärelse utan medicinsk anledning är lagligt i Sverige. Det är en sån där grej som i alla fall jag helt enkelt sorterade i det där facket med saker som är så fullkomligt idiotiska att det självklart måste vara olagligt. Det kan inte på något sätt vara försvarligt att könsstympa ett barn som aldrig får chansen att välja.

Men det är ju våran religion! Jag känner mig kränkt!

Eftersom att jag är döpt räknas jag som kristen vilket enligt den logiken innebär att jag borde få äga slavar och att jag bör även döda homosexuella för att de är en styggelse under gud. Ska jag känna mig kränkt för att jag inte får göra det? Eller är det så att jag inte är efterbliven eller född på sextonhundratalet och därför varken vill eller bör få göra det? Välj det mest troliga alternativet.

Han kommer ändå vilja det! Vi är en religiös familj!

Synd att han inte har några som helst koncept just nu och det blir inte mer rätt att deformera någons könsorgan bara för att man även tänker lura i honom en massa fabler som någon svamptrippad dåre skrivit ner på en kohud för x antal tusen år sedan.

Det är många som gör det frivilligt när de blir äldre! Och så är det mer hygieniskt!

Hur många är det som gör det frivilligt utan att ha medicinsk anledning? Jag känner faktiskt inte till någon. Att det är mer hygieniskt är bara påhitt. Så länge man duschar som vanligt folk är det ingen skillnad. Men det är hur som helst oväsentligt då man har rätt att välja när man blir vuxen. Det viktiga i sammanhanget är hur många som kan sätta tillbaks förhuden när de blir gamla nog att välja själva.

Det finns folk som argumenterar för att det ska vara lagligt för att de här familjerna kommer ta sitt barn utomlands och låta någon nedsupen dåre utföra ingreppet med en bordskniv. Och det kan jag väl förstå att vi inte vill att folk ska göra. Men det är ju ett nederlag för svensk lagstiftning. Då kan vi ju lika gärna få ner mordstatistiken genom att tillåta misshandel utan tillhyggen.

Jag tycker det ska vara väldigt lätt att hålla koll på också. Barn föds med förhud. Ifall förhuden försvinner så är det inte för att en månadsgammal baby bokat ett ryanairflyg till Somalia eller Israel, letat genom gula sidorna efter en doktor, utfört ingreppet, tagit flyget hem och lagt sig i spjälsängen utan att mamma och pappa har märkt det. Så när det upptäcks är det bara skicka föräldrarna i fängelse som med all annan barnmisshandel.

Annars kan vi väl börja tillåta att föräldrar klipper spetsiga öron på sina barn för att de gillar Legolas, en karaktär ur Sagan om ringen som också är en gammal påhittad bok. Eller kanske en fettsugning eller näsoperation vore på sin plats? Modetidningar är ju i alla fall nutida och familjen kanske ska uppfostra sitt barn som fotomodell?

Jag vill avsluta med att de här åsikterna inte baseras på antisemitism eller islamofobi. Det baseras på min åsikt att religionsfriheten inte ska stå högre än mänskliga rättigheter. Och ifall man tycker att omskärelse i någon form är okej på grund av religionsfriheten så tycker man uppenbarligen annorlunda. Och då kan man dra åt helvete.

2 Replies to “Jag skulle vilja beställa en könsstympning. Ja inte till mig då utan till min nyfödde son.”

  1. Det bör kanske noteras att de främsta förespråkarna av manlig omskärelse i väst är amerikaner och britter som gör det av kulturella eller hygieniska skäl. Det är även ganska stort i Australien. Jag har följt den debatten en tag nu och det verkar som att de enda som talar om religion är motståndarna, med reformjudarna som ett möjligt undantag. I linje med sin allmänna övertygelse så menar de dock att de bara praktiserar omskärelse för de påstådda medicinska fördelarnas skull.

    Med detta inte sagt att du har fel om den svenska situationen. Min poäng är de flesta som omskär i väst har anledningar som: “Han ska se ut som sin far”, “Det är mer hygieniskt”, “Kvinnor föredrar det”, “Han kommer bli retad i skolan annars”, “Det minskar chansen att få könssjukdomar”, osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *