Got a man of the people, says keep hope alive

Jag tycker att det är fascinerande att Libyen för någon vecka sen blev avstängt från FN:s råd för mänskliga rättigheter. Libyen! Samma land som nu blir sönderbombat från alla håll. Samma land som Gaddafi styrt i 40 år. Den Gaddafi som nyligen framträdde i TV i ett sönderbombat hus och levererade ett tal som kunde få Hitler att verka ödmjuk och välanpassad.

Och det här är alltså ett av de länder som suttit med i rådet för mänskliga rättigheter. Var det ingen som märkte någonting? Är Libyen den där grannen som var trevlig, lugn och höll sig mest för sig självt men som sedan visade sig vara Hagamannen? Vilka länder är då med i FN:s fredsråd? Israel?

Eller var det kanske något ironiskt skämt som gick lite för långt? FN röstade om vilka som skulle vara med och så räckte någon upp handen och föreslog Libyen på skämt varav hela salen brast ut i skratt. Fast de libyska tolkarna missuppfattade hela situationen och tog det som att Libyen nu var med.

Eller var Gaddafi som den där killen som smyger sig med på efterfest utan att känna någon. Han bara satt längst bak med sina glasögon och försökte se cool ut när rådet sammanträdde för första gången. Sen när de väl upptäckte att det var Gaddafi hade han varit med så länge att det vore pinsamt att kasta ut honom.

Gaddafi, too cool for school.

Jag tycker nog i alla fall att någon borde sagt att vänta nu ett tag, jag tror bestämt vi måste dubbelkolla om den här listan stämmer, när de tog närvaro på sina möten.

Märk väl också att Libyen inte är utsparkat från rådet för mänskliga rättigheter. Libyen är bara temporärt avstängda. Vad ska man göra för att bli utkastad?

Men precis som med allt annat när det gäller politik. Så länge man är utanför strålkastarljuset kan man göra precis vad fan man vill.

One Reply to “Got a man of the people, says keep hope alive”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *