Sommartider hej hej

Det är förjävligt när kamraterna i öst föregår med gott exempel. Ryssland har nu bestämt sig för att helt sonika skita i sommartid och vintertid. Från och med i år så står klockan oförändrad. Och här sitter vi som ett jävla u-land och måste upp en timma tidigare utan någon som helst anledning. Vi har sommartid för att arbetarna ska få fler soltimmar när de går av arbetet på sommaren. Men varför i helvete har vi vintertid då? Eller har vi ett sådant förbannat överskott av sol på vinterkvällarna att det inte behövs? Under vintern har man ju ett sånt underskott av vitamin-d att det känns som att man blivit skjuten med en bedövningspil.

Kanske är det för att jag är från Norrbotten där vi har en kvarts solljus varje dag under vintern och solljus dygnet runt under sommaren som jag har en hatisk inställning till sommartiden. Men den kommer ju som ett slag i mellangärdet varenda jävla år. När väckarklockan ringer ligger man där i sängen som en nedpissad 90åring som inte hittar larmknappen på sjukhemmet. Sen när man väl inser att det faktiskt är väckarklockan som ringer önskar man att man vore en nedpissad 90åring som inte hittar larmknappen, för han behöver i alla fall inte stiga upp.

Sedan följer ett omvänt fylleslag, på vägen ut ur huset är man så trött att man funderar på att spy, går på en proppfull buss och pendlar mellan att vara falling down-arg och likgiltig i några minuter innan man däckar, man ragglar in i en dörrkarm på skolan, sen sitter man fullkomligt borta och dricker kaffe medan man blir successivt piggare och bittrare för att det inte är helg längre.

Du kan vara sommartid


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *