U.S.A U.S.A U.S.A

Jag har lite svårt att bestämma mig för hur jag ska ställa mig till Osamas död. Jag vill egentligen vara den vettiga som skriver någonting smart och intressant om hur USA inte har rätt att bara storma in i andra länder och ta folk, hur dåligt det är att de dödade honom istället för att han skulle fått en rättegång, att dödsstraff är fel eller att han kommer bli en martyr. Och sedan komma med en intelligent utläggning över vad jag tror kommer hända.

Men samtidigt dras jag väldigt mycket till de där andra, de med kamphund och mjukisbyxor. Pöbeln. De som låter känslor styra alla deras beslut och åsikter. För ska jag vara ärlig så tycker jag nog att han förtjänade det, till hundra procent och att USA hade all rätt att åka in och plocka honom.

Jag tycker alla tweets och artiklar om hur han skulle fått en rättegång och ett passande fängelsestraff känns löjliga. “Grow a pair” för helvete. Jag är helt och hållet emot dödsstraff. Men för folk som Osama bin Laden gäller inte riktigt samma regler som för alla andra.
Att han blir en martyr vet jag inte heller om jag bryr mig om. Förbannade skitländer med sin skitkultur med sina jävla skitmartyrer kan dra långt åt helvete. Spräng skiten om det inte passar.

Det är ju frestande att bara tänka på det viset. Men så kommer man oftast på att det är lite mer avancerat än så. Jag är som sagt inte riktigt säker på vad jag ska tycka om saken. Men jag tycker nog i alla fall att om vi ska vara irriterade på USA över någonting finns det annat att vara arg över. Att deras korruption sänkt ekonomin, eller Guantanamo till exempel. Att de faktiskt fick tag på deras mest eftersökte man sen tio år tillbaks känns inte som någonting särskilt kontroversiellt. Inget man sätter flingorna i halsen för.

Bin Ladens gömställe

Stämningsmusik: The Brian Jonestown Massacre – There’s A War Going On

2 Replies to “U.S.A U.S.A U.S.A”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *