Åh nej åh nej åh nej

Nu har jag bara två timmar och 50 minuter på mig att ladda hem några tusen låtar att ersätta mitt spotifyberoende med. Sen är gratistiden slut och jag måste antingen betala för premium eller vänta en månad. Vad ska jag ta mig till? Någonting spotify har lyckats bra med är att skapa ett beroende hos kunderna. Nedladdning känns ju nu lika gammalt som cd kändes när man fildelade Iced earth-skivor på lan när man var sexton.

Dessutom är ju det viktigaste med spotify att man kan dela med sig av musik, eller rättare sagt leta rätt på sina egna playlists på fester och pracka på folk sin egen musiksmak. Det går ju inte om man ska hålla på med fildelning som om det vore 1999 igen.

Och stalkingen får sig ju en smäll. Hur ska man kunna hålla reda på människors musiksmak och därmed avgöra om de är bra eller dåliga personer? Nu måste jag köra oldschool med stetoskop mot ytterdörrar. Mycket manuellt arbete inblandat som jag inte är beredd att utföra.

Kanske får bita i det sura äpplet och betala för skiten. Men det känns inte riktigt rätt.

One Reply to “Åh nej åh nej åh nej”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *