It’s Bosco. You know, the chocolate syrup?

Jag kom nyligen på den briljanta idén att ändra alla mina lösenord till samma. Jag hade typ tusen olika. Hotmail, facebook, spotify, Gmail, Studentmail, skoldatorerna, hemdatorn, twitter, reddit och all jävla skit. Synd bara att varenda jävla sida ska ha speciella regler. Lösenordet måste vara minst åtta bokstäver långt! Lösenordet måste innehålla minst två siffror och en stor bokstav! Lösenordet måste innehålla den exakta mängden bultar i ölandsbron upphöjt till tre! Lösenordet måste ändras samtidigt på två datorer i två olika världsdelar!

Hur jävla säkert ska mitt lösenord behöva vara? Det som jag har på flest konton bedöms som att det har låg säkerhet. Det har jag använt sen vi fick våran modemuppkoppling nån gång på nittiotalet och jag har inte blivit hackad än. Det känns inte som att det sitter någon superhacker med fjorton skärmar och hackar lösenord i värsta swordfishstyle för att komma åt min facebook och ändra min statusuppdatering.

Blir man hackad är det ju ändå för att man råkat ut för en keylogger och då spelar det ingen jävla roll hur långt lösenordet är eller hur många £${/ man har i sitt lösenord. Fast det brukar inte vara särskilt svårt att undvika. Ser man en länk med beskrivningen “asia girl look amaze in nakeds beach, very sex, look click link!” så kan man ju ana att någonting inte står riktigt rätt till.

När kommer framtiden när datorerna känner igen ens ögon så att man slipper skriva in något lösenord?

2 Replies to “It’s Bosco. You know, the chocolate syrup?”

  1. På IBMs datorer kan man scanna av sitt fingeravtryck istället för att skriva in lösenordet. Hoppas du inte glömmer av ditt superhemliga lösenord bara för då är det många ställen du inte kommer in på…

  2. Det FINNS väl de som är duktiga på att gissa lösenord utifrån den info som finns att få tag på personen, men då är det väl antagligen fråga om en mycket målmedveten hackare. Men nej, knappast särskilt stor sannolikhet att drabbas ^^.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *