Winter is coming

Jag har åter igen begått misstaget att se en serie samtidigt som den sänds. Varje måndag morgon har jag ett nytt avsnitt av Game of thrones att ladda ner. Serien som baseras på George RR Martins första bok i bokserien A song of ice and fire. Varje måndag kväll ligger jag i fosterställning och förbannar världen för att det inte finns fler avsnitt. Det är inget annat än tortyr att behöva vänta en vecka på varje avsnitt.

Eftersom att jag så gärna vill veta vad som händer kan man ju tycka att det vore läge att läsa boken. Men då har man inte sett storleken på den monstrositeten. Pocketen är på 835 sidor. Och när man är klar med det aset finns det tre till att läsa, som dessutom är mycket tjockare. Den tredje är ju för helvete på 1216 sidor. När man är klar med den boken kommer man vara 10 år äldre och ha bodybuilderarmar bara från att hålla upp skiten. Jag har ju nästan börjat tycka att Metro är för tjock när dom har några reklamsidor i mitten.

Jag läser på wikipedia att han även skrivit klart nästa bok och lämnat in ett manuskript på 1600 sidor. För helvete George. Något är fel när det går åt en regnskog, inte regnskog, en regnskog bara till att trycka en upplaga.

Jag har blivit för gammal och lat för att läsa så långa böcker. Jag blir i och för sig ändå lite sugen. Tänk om man lyckades komma tillbaks till den känslan man hade när man var 13. När man tyckte att fantasy var skitcoolt. Bara slå på nån skiva med rollspelsmetal och läsa om svärd och påhittade kungariken som något annat mobbebarn. Det hade varit grejer.

2 Replies to “Winter is coming”

  1. OMG! Det här ser ju hur bra ut som helst! Och vadå 1600 sidor, det är ju klart att det kommer bli två delar av det.. Saknar verkligen tiden när jag gick hem från skolan istället för att cykla så att jag kunde läsa under tiden.

  2. Läs böckerna! Dom är sjukt bra!

    Dom är kanske rätt tjocka men för cirka sju somrar sen läste jag alla de tre böckerna som fanns ute då i streck. Sen kom A fest for crows som rockade. Och nu A dance with dragons typ 6 år senare. Man hinner ju igenom böckerna tills en ny kommer ut liksom.

    Det är i alla fall den bästa fantasyn jag läst. Och serien är till och med trogen böckerna så det är litet av en wankfest just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *