Jag ska skriva reportage om någonting. På torsdag ska jag lämna in en skriftlig plan om vad jag ska skriva om, hur det ska gå till och så vidare. Problemet är att jag inte har någon som helst aning om vad jag ska skriva om. Min hjärna är helt tom. Paniken sprider sig.

Därför tänkte jag att de som läser det här kanske kan hjälpa till på ett eller annat sätt. Det är garanterat jättemånga av er som har idéer som kan hjälpa till. Det var trots allt 280 pers som läste min blogg igår för att se på bilderna från min nya lägenhet. Ifall varenda en av de 280 människorna bara kunde komma med var sin jättedum idé eller uttalande kan jag säkert få en supersmart idé.

Så vad händer? Vad har hänt? Det kan vara vad som helst. Luktar din brevbärare sprit? Känner du någon som har ett annorlunda jobb som har berättat någonting kul/hemskt/skrämmande? Vad är din erfarenhet av vården i Sverige? Ska du demonstrera mot någonting du tycker är fel? Ska du släppa en skiva? Har du inget brandlarm i lägenheten? Har du fått ett nytt jobb? Köper du knark på postorder? Har du blivit ovärdigt bemött av någon? Har du något mål med livet? Är du orolig för någonting?

Absolut vad som helst kan vara intressant. Även om det du skriver om inte har överdrivet allmänintresse kanske det är otroligt spännande om man sätter det i ett större perspektiv. Ett reportage ska trots allt visa det stora genom det lilla. Det du skriver om kanske hänt i Norrbotten eller Skåne, men det kanske går att applicera på någonting i Göteborg med omnejd?

Kommentera inlägget, skriv till mig på facebook, skicka ett sms, skriv på irc, twitter eller msn, skriv ett e-mail, stanna mig på gatan, kasta en tegelsten genom mitt fönster med en lapp på, skicka flaskpost. Jag vill ha idéer.

Ungefär så här känns idékläckningen just nu