Vad håller Julian Assange på med egentligen? Han är som ett litet barn som låser in sig på toan när man säger åt honom att han måste äta sina grönsaker. Sverige var världens bästa land och han ville bli medborgare här tills han knullade någon som inte ville bli knullad, även känt som våldtäkt, eller jag vet inte vad det kommer klassas som. Plötsligt är det inte rättssäkert när man själv blir åtalad för brott.

Nu låter det som att jag utgår ifrån att han faktiskt gjort det. Men för mig personligen börjar det spela väldigt liten roll. Det dög ju inte ens att komma på ett enkelt förhör i vad han då ansåg vara världens rättssäkraste land.

Så nu sitter idioten inlåst på Ecuadors ambassad efter att ha slösat miljoners miljarder i rättegångskostnader och nedlagda resurser. Istället hade han ju kunnat komma hit på förhör och jobba på att få ut Bradley Manning från fängelse. Killen som läkte dokumenten från USAs arme till Wikileaks. Manning har suttit fängslad i två år utan rättegång och fått utstå en del tortyr när Assange ätit vindruvor och kollat 480 avsnitt av Eastenders. Det är så jävla synd om honom.

Vi kan ju förövrigt kika på vad Human Rights Watch tycker om Ecuador.

President Rafael Correa obtained a popular mandate for constitutional reforms that could significantly increase government powers to constrain media and influence the appointment and dismissal of judges.

Ecuador’s laws restrict freedom of expression, and government officials, including Correa, use these laws against his critics. Those involved in protests marred by violence may be prosecuted on inflated and inappropriate ‘terrorism’ charges.

Impunity for police abuses is widespread and perpetrators of murders often attributed to a “settling of accounts” between criminal gangs are rarely prosecuted and convicted.

Jag vet att polisen inte får gå in på Ambassaden. Men kan inte någon bara ringa Assanges mamma så får hon komma in dit och rycka ut honom? Hon kan smiska honom och berätta hur besviken hon är på honom.

Förövrigt vill jag bara säga att jag redan för två år sedan förutspådde att han kommer åkalla diplomatisk immunitet.

Julian Assange på Ecuadors ambassad


Obs, bilden är ett montage