Keycode security

Idag ringde företaget Keycode security till mig när jag stod och packade varor på ICA. Lulebo har nyligen installerat porttelefonen i trapphuset så jag tänkte att det kanske hade någonting med det att göra, så jag svarade.

– Jag ringer på grund av den stora mängd kontokortsbedrägerier som för tillfället händer i Sverige. Hur spärrar du dina kontokort ifall det skulle bli stulet, frågade den unga mannen på andra sidan telefonluren.
– Ja inte fan vet väl jag, jag ringer väl banken eller går in på internetbanken. Jag ska inte köpa någonting och jag har inte tid med det här, svarade jag och la på luren så hårt att tummen var nära att spräcka glaset på min Samsung.

När jag kom hem var jag så klart tvungen att kolla upp vad det är för smörja han ville pracka på mig. Då hade jag ingen aning om vilken ofattbart onödig skitprodukt de erbjuder.

För bara 500 jävla kronor om året så kan de spärra kontokortet och telefonen åt mig med ett enda samtal. Och inte fan vet jag. Det kan jag då göra med två samtal alldeles jävla gratis. Eller inte ens det. Det går nog att göra på nätet skulle jag tro. Och för det behöver jag inte betala 500 kronor, fylla i papper, skicka in papper eller registrera allt jag äger på en hemsida. Det kan ju omöjligen ens vara så att man tjänar tid på det.

DETTA INGÅR I SPÄRRTJÄNST

  • En plånboksdekal (metall)
  • 2 st klisteretiketter till Mobil
  • En registreringsblankett
  • Portofritt svarskuvert
  • Flera dekaler med spärrnummret.

Inte vet jag. Men om du ska beskriva vad som ingår i din fantastiska tjänst och det enda som finns i listan är en blankett, ett portofritt kuvert och några klistermärken så kanske det är en ledtråd om att din tjänst kan dra långt åt helvete? Jag antar att dessa dekaler som följer med har texten “Varning för idiot” tryckta på sig och är gjorda för att fästa i pannan.

Finns det någon som köper det här? 500 jävla spänn om året för den minst nödvändiga tjänst jag någonsin läst om. Och vilken är målgruppen? Det kan ju inte finnas en myndigförklarad person som tappar bort sina grejer så pass ofta att de känner att de behöver lägga ut kortspärrandet på entrepenad?

Folk säger att arbetslösheten är för hög och att det finns allt för få jobb i Sverige. Men i en värld där man kan sälja en sån här tjänst är det djävulskt uppenbart att det finns alldeles för många. Jag skulle hellre betala en medborgarlön till pojkvaskern som ringde upp mig än att han ska behöva sitta på sitt själadödande skitjobb och kränga den här värdelösa produkten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *