Arbetslösheten: dag nio

Arbetsfylld helg! Jobb både på lördag och söndag.

Arbetslös igen nu. Har inte klätt på mig byxor idag.

Typiskt.

Kommer inte få jobba mycket mer där. Vet redan nu att jag inte kommer att kunna få några längre vikariat. Det har jag blivit meddelad i ett mail. Jag har trivts väldigt bra och mina överordnade är nöjda med mig och allt jag kan tillföra som lokalredaktör, redigerare och webredaktör.

Tyvärr så finns det i Sverige en lag som ska sätta stopp för den så kallade “vikariesnurran”. Den fungerar så att när man nästan vikarierat i 12 månader, lärt sig hur saker och ting fungerar och blivit god vän med många på en arbetsplats så får man sparken och får inte jobba längre. Och man kan ju konstatera att den fungerar. För nu kommer jag inte vikariera längre. Kanske ett fåtal dagar under hösten.

Det kallas för “Lagen om att nu kan du dra åt helvete”, men är mer känt som LAS. Vad nu LAS kan tänkas stå för vet jag inte. Lagen om anställningsstopp? Det spelar ingen större roll. De kan försöka dölja det genom fina akronymer men budskapet försvinner inte, det känns i kropp och själ.

Men jag är inte bitter.

Ser fram emot tv-hösten istället.

Slut

One Reply to “Arbetslösheten: dag nio”

  1. det går ju att kringå den om du väljer att tacka nej till en fast anställning. Tror dock din lokala fackorganisation måste godkänna det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *