Boden by day

Idag bröt jag ett urgammalt löfte, nämligen att aldrig mer åka till Boden. Tyvärr var det närmaste stället att köpa en rumsavdelare och jag kände inte för att köra hela vägen till Skellefteå. Så det var bara bita i det sura äpplet, vässa kniven och silvertejpa fast en ugnsplåt på torson för att skydda mig mot knivanfall och aidsnålar.

Att hitta i Boden är inte lätt. När man närmar sig Boden slutar nämligen GPSen att fungera, den säger bara vänd om, vänd om, vänd om. Så den var det bara att slå av, men det är lätt att förstå varför den ville att jag skulle vända. Centrala Boden består av en militärförläggning full med fulla lumpare och ett missbruksboende, även känt som resten av Boden.

Efter att jag irrat runt en halvtimma på Bodens gator kom jag till Jysk varuutlämning, lämnade mitt kvitto och fick hyllan lastad i Camryn. Tyvärr är jag som alla andra Älvsbybor väldigt väluppfostrad och tackade så mycket för hjälpen så min storslagna Älvsbydialekt avslöjade mig som utomsocknes. Det uppskattas inte av Bodensare då de är väldigt territoriella flockdjur och uppskattar inte inkräktare.

tumblr_lb49owwAMy1qcy1poo1_400

Efter ett våldsamt tumult och ett par bucklor i ugnsplåten från bodensarens ursinniga anfall kunde jag äntligen vända hemåt igen och brände på i full fart ut från parkeringen, rakt genom rondellerna och förbi militärförläggningen. I backspegeln kunde jag se Kent Liljestrand springa mot mig i full karriär som Robert Patrick i Terminator 2 men jag hade redan fått upp farten i Toyotan och släppte inte på gasen tills jag passerat kommungränsen.

Nu återstår bara att bränna kläderna, duscha och åka på jobbet. En händelserik dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *