En digital manifestation av allt som är dåligt med folk

pokemongo

 Squirtle Squirtle Squirtle.

Pokémon Go är ett spel som egentligen är en förklädd träningsapp som uppmuntrar folk att promenera eller cykla så långt som möjligt varje dag genom att man också ska fånga digitala djur som finns slumpmässigt utspridda i världen. Att man tycker detta är ett kul sätt att ta sig ut och röra på sig eller umgås är dock ett säkert tecken på hjärnskada, enligt kommentarsfältet.

Kommentarsfältet tycker nämligen inte att det låter kul. Därför är det viktigt att föra fram den åsikten så att de som har kul och får motion ska förstå att de inte har kul på riktigt. Kommentarsfältet vet mer än någon annat vad som är viktigt och roligt, stärkande och närande, utvecklande och hederligt.

Det ses som ett bevis på vilket nedgånget skitsamhälle vi lever i när ungdomarna, och ibland till och med vuxna människor, är ute och går tillsammans för att fånga låtsasdjur flera timmar om dagen. Samtidigt har ungdomarna ingen tid att träffa varken vänner eller familj eller röra på sig. “Vad är detta för samhälle?” frågar sig kommentarsfältet självsäkert och hytter med näven bakom tangentbordet utan att reflektera en sekund över sina egna tankegångar.

Kommentarsfältet anser att det är en masspsykos att bry sig om påhittade djur som man själv fångat när man varit ute och gått. Det är inte som riktig hederlig underhållning som man kan få genom att sätta sig på arslet framför gamla hederliga SVT eller Boxer-Robert och stirra. Och inte heller bidrar man till en bättre värld med Pokémon. I varje fall inte som kommentarsfältet känner att det gör när det så gärna öppet och offentligt berättar om hur de äcklas av 12-åriga barn som har roligt.

Jag spelar inte Pokémon, men jag tycker det är otroligt roligt att Nintendo är en del i att få hundratals miljoner att ställa sig upp och gå ut och gå. Jag har suttit på min balkong på sommarkvällarna i Älvsbyn och sett så otroligt många ungdomar som varit ute och gått med varandra, snackat skit och haft kul.

Inte sedan fjortisfyllan uppfanns har någonting samlat så många ungdomar utomhus samtidigt. Och det är utan att de slåss, förgiftas eller gråter. Inga ungdomar har behövt åka ambulans till Sunderby sjukhus med akut Pokémonförgiftning för att de fångat för många Pikachus på en kväll.

Kommentarsfält i allmänhet är en digital manifestation av allt som är dåligt med folk. Det är där man ser att jantelagen finns på riktigt. Det är där vuxna människor inte ser det konstiga i att de beter sig som mobbande mellanstadieelever. Det är där man med rosenfärgade nostalgiglasögon kan se tillbaka på en tid när det var okej att vara öppet rasistisk och kvinnofientlig. Kommentarsfälten till artiklar om Pokémon Go är bara det senaste i raden av ställen där folk tar chansen att se ner på andra människor. För om det är någonting som tekniken varit bra på är det att ge oss nya sätt att trycka ner människor.

I jämförelse är nog inte den digitala manifestationen av gulliga låtsasdjur på en 10-årings mobilskärm någonting vi behöver vara upprörda över.

6 Replies to “En digital manifestation av allt som är dåligt med folk”

  1. Viktigt att komma ihåg. Det finns något positivt med kommentarsfältet också.
    Humor! En del kommentarer är ju sanslöst kul! Inte helt ovanligt att det är sådana kommentarer som är högst upp på en Youtubevideo. 🙂

  2. Agreed, samtidigt är det lite makabert när 35-åriga tvåbarnspappor blir spetsade på kyrkstaket för att de letar efter samma digitala gosedjur ^_^

  3. Håkke: Jo alltså det finns också kul saker. Men det blir en sån hivemind i många kommentarsfält där folk tävlar i att tycka samma sak och ska överträffa varandra. Det blir nästan alltid rent åt helvete.

  4. Håkke: Särskilt när det gäller nånting som blivit för stort. Mindre forum inriktade på en särskild intresserad publik far alltid långt åt helvete när fler och fler från “allmänheten” hittar dit.

  5. Nacho: Det är sant det du säger, men när det kommer till de mer makabra och underligare historierna som folk som ger sig ut på trafikerade motorvägar eller gör inbrott för en pokemon så tror jag inte att allting stod rätt till redan före de började spela Pokémon. ^^

  6. Jag brukar säga “spela gärna Pokémon om du tycker det är kul, men bli inte dum i huvudet (typ spetsa dig själv på staket, eller spring ut på motorvägar)…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *