Commanchero cyka blyat

Jag märker att jag börjar bli lite bortskämd. I dag så var jag tvungen att beställa en burgare två gånger. Första gången hörde han tydligen inte mer än att jag skulle ha en stor öl. Satt som en svensk och knöt näven stenhårt i fickan i 45 minuter och författade inombords ett 700-sidors Breivikmanifest att publicera på Tripadvisor där jag redogjorde kyparens katastrofala ignorans innan jag frågade om hur det går med burgaren. Han kysste inte ens min ring eller vände bort blicken när han tilltalade mig. Man undrar ju vart man kommit.

IMG_20180516_132035

Sen fick jag bränt bröd och en prefabrikatburgare. Önskade lite att jag var en sån där odräglig amerikansk turist som ställer till med en scen så fort något inte stämmer med min världsbild, men det är svårt att vara arg här nere. Det är lunchtid en onsdag och man sitter och dricker en kall öl bland palmer på stranden. Så man ska väl inte klaga.

Dessutom hittar jag inte stället på Tripadvisor.

Har kollat på lite dagsturer mellan sittningarna på stranden och i solstolen, men beslutat mig för att jag bara ska lata mig resten av tiden. Jag pratade iofs med Nathans fishing charter men jag skulle nog bokat något för ett par veckor sedan. Så djuphavsfiske får det bli nästa gång jag är hit. Möjligtvis blir det en tripp till Fuengirola imorgon om jag orkar för att se vad de har för kul grejer där.

Istället för utflykter ska jag nog koncentrera mig på att första gången i mitt liv bli brun. Om det går. I vanliga fall brukar jag bränna mig illröd första soldagen på sommaren varpå det sen går över till en askvit färg som jag dras med resten av året. Jag har hittills lyckats uppnå ett visst mått av grisrosa på kroppen av mitt solande. När jag ligger där som en skär galt på stranden och ser typ Holländska turister som är brända som att de kom från subsahara undrar jag lite vad fan de gör. Har de övervintrat och pressat i solen i flera månader eller? Jag har ju haft flintskallen ute i solskenet sen sekunden jag kom hit men ändå skulle jag rent utseendemässigt fortfarande platsa i ett demonstrationståg för NMR.

IMG_20180516_171439

sdr

Har i alla fall bara slappat idag. Först i morgonsolen på balkongen och sen på stranden på eftermiddagen/kvällen. Hakuna matata. Har hittat strandrutinen nu i alla fall med en frusen flaska vatten, och en kyld flaska indiantonic med ett aggressivt antal mått gin blandat i den. Två handdukar, en som liggunderlag och en som kudde. En tom snusdosa att fimpa i och en full snusdosa att snusa ur. När värmen blir för påfrestande så studsar man genom den heta sanden till medelhavet där vågorna får skölja över knäna. Får se om jag hinner doppa mig innan resan är slut.

mde

Till middagen har jag blivit tipsad av kollegor om restaurangen med såna här varma stenar man får steka köttet på. Men jag vet inte, ser inte riktigt poängen med det. Precis som i Sverige så känner jag lite att jag går på restaurang för att någon professionell ska laga maten åt mig. Jag går ju inte till en målarfirma där de ger mig en spackel och säger åt mig att börja göra grundarbetet. Så i dag gick jag till Meatina igen. Fantastiskt bra köttrestaurang med bra service. Man hinner knappt plantera bredarslet i sätet innan det är en glad servitris där med en skål med oliver och en drinkmeny.

Sitter på ballen och avnjuter en fire water-whiskey och cola. Känns som att det kan bli en tidig kväll i kväll. Är helt slut i huvudet och kroppen efter all den här solen. Fattar inte hur man kan bli helt förlamad av en dag av att göra absolut ingenting. Först när jag välte in i lägenhet efter middagen så plingade telefonen till om att jag uppnått mitt stegmål på 10 000 steg. Ska bli intressant att se hur mycket man gått upp eller ned under den här resan när man svullat godmat och pils varje dag men promenerat som att det vore något slags iron man-maraton på gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *