El burro Martinez Mondragon

Inledde dagen med att kriga med tvättmaskinen. Felkoder är än mer spännande när instruktionsboken är på spanska och man får köra google translate och gissa sig till vad fan det är som felar. Visade sig att det finns en vattenkran högst upp i hörnet på köket som jag var tvungen slå på, så klart.

Sedan tog jag en lektion i uv-strålning. Det hade hopat sig en hel del moln, fortfarande soligt men den här riktiga dödsstjärnestrålen kom bara mellan molnen. Men det visar sig att molnen skyddar bara runt 20 procent av strålningen. Jag kände inte till detta när mitt nyduschade vita arsle lapade i sig av solen på balkongen.

sdr

Hann sitta två timmar på balkongen medans tvättmaskinen tvagade mina svettdränkta underkläder till nyskick igen. Hängde upp tvätten och gick på långpromenad. I Benalmadena finns en fin park med vackra promenadstråk och femhundratusenmiljoner tupper. Det stod bara att tupparna driver omkring bäst de vill i parken men jag räknade inte med att det skulle vara som ett jävla bollhav av kuckelikukar.

IMG_0431

IMG_0434

Supertrevligt ställe ändå. Det är ju lite kul med djur som bara driver omkring i parken. Det var miljarder tuppar som gol konstant, blandat med lite hönor, ankor, gäss, svanar, getter och kaniner. Mest intressant var att titta på hönor med kycklingar.

Tog en paus på en dansk krog med en Carlsberg och en Irländsk krog med en Guinnes. När jag kom hem så dog jag soldöden i en timme och det var här när jag vaknade upp som jag märkte att min kropp hade bytt färg från grisrosa till sån här neonrosa man kan tänka sig att en skylt som det står Malibu på skulle vara.

cof

Tog på mig kläderna igen för att jaga middag. Hittade ett nytt “Spice grill”, alltså indern jag ätit hos flera gånger. Det är tydligen en kedja, kanske bara här. Köpte chimichangas, även känt som friterad burrito fylld av ris ost, kött, lite annan skit och täckt av ostsås. Gissar på att även om jag gått 1,5 till 2 mil om dagen så är det nollställt nu för den måste varit minst en miljon kalorier. Gott jamen nanting var det i alla fall.

Gled vidare och letade efter after sun-lotion att smörja min självlysande kropp med. Kom på att det även är syttende maj så jag letade rätt på en lite norskmärkt krog att dricka på och kolla på fulla norrmän. Viking bar. Det ska sägas att det var en otroligt fin bar, bästa jag varit till här. Man glider in och beställer en drink och Ramones I wanna Be Sedated spelas. Man blir glad. Supertrevlig ägare som knogade att vara  ut och snacka skit. Men det fanns inga norrmän, bara två kanonfulla gamla fotbollshuliganer som kollade djurgårdenmatchen och en komafull dansk.  Bondade lite med fotbollshuliganerna.

Jag behövde inte ens säga att Älvsbyn är där man spelade in jägarna, en av dem påpekade det för den andre och frågade om Raimos krog fanns på riktigt. Det är lätt att bli vän med folk när man får dra jägarnacitat och trivia.

Dansken var trevlig men kanonfull. Så det blev väldigt jobbigt att förstå vad han sa. Det jag vet är att han är 85 år, har varit till sjöss i 43 år, bott i Danmark, Luleå, Island, Israel och Japan. Det vet jag för att han berättade det många många gånger. Hans pappa blev skjuten i kriget men Hitler blev “kaputt”. Han berättade andra saker många många gånger också men det förstod jag inte. Fotbollshuliganerna berättade att han var rätt kul i början av kvällen när någon förstod vad han sa. Jag tror han berättade att han varit på sjukhus och bytt ut nått organ också, jag gissar på levern. Sedan dess dricker han bara vino blanco. För det är ju lugnt? Kul att han får maximal användning för den i alla fall antar jag.

Dansken försökte även stjäla min tändare när jag gick på dass, han är lurig dansken. Vänd aldrig ryggen mot honom. Med plutonium tvingar vi dansken på knä. Här. Danmark. Utskitet ur kalk och vatten. Där. Sverige. Hugget ur granit.

Fotbollshuliganderna Patrik och Stefan tyckte jag skulle komma dit imorgon, då blir det tydligen obeskrivligt hårt alkoholkaos. Får väl se. Kul att prata med någon lite i alla fall efter att ha hållit käften sen i lördags om man inte räknar med beställningar. Har ju även planer på att inte vara exorcistenbakis på flygplanet så jag sitter och kräks i 360 grader från Malaga till Arlanda. Dår väl se hur det blir.

Sitter på ballen och avslutar en flaska riojavin. Gjorde lite kalimotxo (rödvin och cola) i morse och fick minnen från Manchester när jag satt och svenade fläsket på balkongen. Väldigt trevligt. Imorgon ska det bli åska på kvällen. Hoppas på riktigt stenhårt regn och blixtar jag kan kolla på från balkongen. Jag tycker som att det är mysigt på något vis. Där måste jag säga att Filippinerna levererade väldigt bra. Där var det alltid stekhett samtidigt som det spöregnade och det bara sprutade blixtar från himlen.

Jaja. spöktimmen är långt gången. Dags att däcka i sängen och vakna upp sista riktiga dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *