Kim Jong-Il, den store ledaren och modeikonen.

Kim Jong-Ils kläder är enligt en officiell nordkoreansk hemsida det hetaste i modevärlden just nu.

“The reason is that the august image of the great general, who is always wearing the modest suit while working, leaves a deep impression on people´s minds in the world.”

Jag har ju alltid sagt att om man inte kan lita på nordkoreansk media så går det inte lita på någon. Det sista arbetarparadiset på jorden rymmer inga lögner. Därför undrar jag om någon vet var man i Göteborg kan få tag på sådana kläder? Man vill ju inte se ut som en idiot när man ska luncha på Videolook i sin vanliga rosa skjorta och scarf när alla sitter i samma dress som den store ledaren. Pinsamt vore ordet.

Jag läser också att Nordkoreas storslagna ingenjörskonst nu sprids som en löpeld över jordklotet nu efter att världen sett deras fantastiska hotell och frihetsläger. Senegals president Abdoulaye Wade har i Dakar slagit upp ett väldigt diskret 50 meter högt monument av en muskulös man som kliver ur en vulkan med en baby i famnen och en kvinna i släptåg. Självklart var detta projekt för stort för ett Afrikanskt land så de stora ingenjörerna från Nordkorea var tvungna att kallas in. Senegals lokalbefolkning håller med om att detta är en investering för framtiden och att det faktum att 50% lever under fattigdomsgränsen i ett land med pissdålig infrastruktur, utbildning och sjukvård inte bör vara något som ska tas med i beräkningarna när man köper en staty för 200 miljoner. Det är även rättvist att 30% av inkomsten som statyn kommer generera genom turism kommer gå till presidenten eftersom att det är ju faktiskt som han säger: “det var ju min idé.”

Stämningsmusik: Regimental Band of the Coldstream Guards – National Anthem of North Korea

4 Replies to “Kim Jong-Il, den store ledaren och modeikonen.”

  1. Tror du måste till Commies R Us i södra göteborg. Eller kanske KommunistAhl i avenyn. Är inte säker men du kan ju ringa och höra..

  2. Det byggs alldeles för få enorma statyer av västerländska ledare, det är verkligen en skam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *