Undrar hur knullad man känner sig om man är islänning en dag som denna? När man tittar ut genom fönstret ser det ut som att man bor i Mordor. Ekonomin är så körd att hela byn får gå ihop för att ha råd med en ingen big deal på Donken. Det är lika bra att flygplatserna är stängda för ingen jävel lär ju vilja flyga dit och sätta sig i en fisluktande askpöl, så turistnäringens mål bör ju vara att försöka behålla de som redan är där. Dessutom lär alla bara sitta och vänta på att Katla ska få ett utbrott och spränga bort hela skiten.

Någon sympati får dom nog inte heller, ingen har ju dött än så länge. Jag har i alla fall ännu inte sett någon med pärm och tom blick i nordstan som med monoton röst förklarar varför jag visst har råd att skänka pengar till Island. Istället sitter det nog massor med Svenskar med nävarna hårt knutna i sina fickor och mumlar om de förbannade islänningarna som inte har vett att cementera igen sina vulkaner så att vi kan åka på semester. Man måste ju skylla det på någon och inte fan är det då vårat fel.

Kul liv

Stämningsmusik: Sigur Ros – Glósóli