Have you ever fallen asleep driving? I said no, but I’ve woken up driving.

Lördag morgon så vaknade jag upp på vårväderstorget. Det är nämligen så att vi satt uppe hos Johan, drack whiskey ur flaskan och kollade på the wall till sex på morgonen. Hemskt trevligt må jag säga. Jag minns att jag gick till järntorget och exakt då kom sexan så jag hoppade på den. Sen vaknade jag som sagt på vårväderstorget.

Det är inte så att jag vaknade som något alkoholistsvin avsvimmad och nerpissad på en parkbänk utan jag gick omkring där och helt plötsligt så insåg jag att jag inte hade någon som helst aning om vart jag var eller vart jag var på väg. Jag var inte ens odrägligt berusad utan det var nog bara så att jag varit vaken så pass länge (började jobba 04:18) att min hjärna bara slog av mitt i allting.

Så jag fick navigera tillbaks till hållplatsen, vänta på sexan åt andra hållet, åka till brunnsparken, vänta på elvan, åka hem och gå och lägga mig. Tror jag var hemma kring åtta på morgonen.

Men nu vet jag att nästa gång jag stiger upp före klockan fyra på morgonen och ska på storkalas senare på kvällen så ska jag antingen sova middag eller ta med cyanidtabletter som skall imundigas ifall jag åker så inåt helvete fel igen. Jag bad nästan till gudarna om en fyllecell när jag stod där och läste på listan över hållplatser och läste Allhelgonakyrkan: 43 minuter.

Stämningsmusik: The Undertones – Wrong Way

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *