>Påsken made easy


>Nu är det då dags för denna fantastiska högtid som är påsken. Någonting som vi alla firar men alla kanske inte vet exakt varför vi firar den på det vis vi gör. Eftersom jag kan det mesta, för att inte säga allt så tänkte jag reda ut det här på min blogg. Påskharen, de målade äggen, häxorna och de färgglada fjädrarna tror jag de flesta vet ursprunget till så jag tänkte koncentrera mig på historien om Jesus.

Jesus beskrivs som en schysst kille med långt skägg som gled omkring och botade sjuka och bjöd på rödvin. Det stack väldigt mycket i ögonen på den då sittande regeringen eftersom att halva Jerusalem gick omkring kanonfulla på rödvin och predikade kärlek och tolerans när de egentligen borde jobba och betala skatt.

På skärtorsdagen samlade Jesus sina tolv bästa kompisar för en natt av mat, fylla och dekadens där han proklamerade:

“Livet är en fest, ty det skall ni hålla som sanning både folk och fä.”(Matteus 2:14)

Exakt vad om hände när de gick ut på krogen tvistar de lärde eftersom Matteus som skulle anteckna blev på tok för full och tog en taxi hem redan vid tiotiden. Vad vi vet är att Jesus vaknade uppspikad på ett kors i bara kalsonger och med solen i ögonen. Judas erkände långt senare att det var ett fylleskämt som gick för långt.

“Kristus däckade i en gränd och istället för att måla en mustasch under näsan och ett hakkors i pannan tänkte jag göra nånting nytt, vi var unga och dumma och förstod inte konsekvenserna av vårat handlande.” /Judas Iscariot (Mark 3:24)

Påsken är alltså högtiden för att komma ihåg Jesu lidande och det är därför som svensken konsumerar i snitt en liter sprit under påskhelgen för att känna Jesu lidande både kroppsligt och själsligt.

Dagens låt: Nirvana – They hung him on a cross