Marches alone won’t bring integration when human respect is disintegratin’

Efter mitt förra inlägg kändes det som att det var dags att ta tag i saken och integrera bloggen med facebook. Allt som jag fixat med verkar i alla fall fungera förutom Likeknappen. Den förra som jag hade var ju enbart en fristående app men den här är connectad med facebook. Hur som helst så kan ni kommentera med era facebookprofiler och applikationen borde publicera i erat newsfeed varenda gång jag gör ett nytt inlägg. Sen kanske det kommer lite andra grejer också när jag förstår mig på allt det här.

Ni får hur som helst gärna gå in på facebooksidan och gå med. Det är knappast livsavgörande, men det är kul att se att någon läser smörjan man skriver och det är även roligt för mig att sitta och hålla på med sidan och fixa såna här grejer.

Stämningsmusik: Ice Cube – Integration (Insert)

You can do your shopping at home, or play Mortal Kombat with a friend from Vietnam. There’s no end to the possibilities!

Jag har tänkt ganska mycket på framtiden på sista tiden, inte på ett sånt sätt att jag suttit och funderat på vad jag ska göra på midsommar utan mer flummigt sci-fi tänkande. Jag funderar självklart inte särskilt mycket på oviktiga saker som hur vi i framtiden ska få fred på jorden eller lösa petitesser som hungersnöd utan jag har mest funderat på saker som hur det skulle vara att ha en highscore i verkliga livet.

Highscore.

Tänk hur roligt saker skulle bli ifall man alltid hade koll på hur bra man gjorde det? Ett exempel är att jag lagt ut harpan på 32 sekunder. Ifall inte programmet automatiskt räknade tiden och poängen finns det ju ingen chans i helvetet att jag någonsin skulle spendera så mycket tid på en så pass meningslös syssla som att sitta och spela speedpatiens mot mig själv.

Jag tror att när vi opererar in en nog smart dator och får en heads up display som vi alltid ser i synfältet så kommer vi både att utrota fetma och dessutom öka produktiviteten på så gott som alla arbetsplatser i världen. Tänk er bara få månadens highscore på arbetsplatsen och få skriva in ordet kuk högst upp på listan.

Neurological sonic device unit thx3311.

Det här är någonting jag kom på när jag var på krogen en sväng i helgen. Tänk när externa ljudkällor blir överflödiga och vi istället har ett chip inplanterat direkt i hjärnan som tolkar elektroniska signaler som ljud. Resultatet skulle bli alla skulle ha perfekt ljud från saker som mp3spelare och tv, fast framför allt så skulle man kunna ignorera all vidrig skitmusik som spelas ute på krogen i 150 decibel och istället dra på lite pink floyd i samtalston, dricka öl och snacka skit.

Självklart kommer det se lite konstigt ut på dansgolvet när 30 pöblare står och dansar till krogens egna dj, fyra stekare står med fingret i luften till David Guetta (som han heter), sex hårdrockare står vid scenen och headbangar till King Diamond, fjorton pisspunkare har startat en moshpit till Black flag och mitt i allt står ett par och dansar tryckare till Cindy Lauper. Konstigt men skitbra.

Facebook blir integrerat i verkligheten.

2014, facebook, apple och google går ihop och blir imacegook. Med deras samlade resurser köper de hela världen och integrerar den med facebook. Man kan hoppa av spårvagnen på avenyn och direkt se hur många som tryckt like på alla restauranger, när man är på krogen kan man direkt sortera bort alla tjejer som är upptagna eller som har takida listade under favoritband. Organiserad brottslighet kommer försvinna helt eftersom att numera så kommer det stå på Bandidosledarens profilsida när han spelat mafia wars. Stalkingbrott kommer dock öka med över 9000%.

Stämningsmusik: Helloween – Future World

Money, it’s a hit. Don’t give me that do goody good bullshit.

Ungefär fem minuter över tolv gled jag in på max och beställde mig ett max deluxemål och en hot creoledip som jag avnjöt medan jag lyssnade på det senaste avsnittet av en av mina favoritpodcasts. När den näst intill orgasmiskt kulinariska upplevelsen var över åkte jag på statoil och köpte några snusdosor, dajm, cola och påskmust, åkte hem och såg säsongsavslutningen av House.

Efter att jag nu har spenderat några år med att vara fattig som en kyrkråtta har det här beteendet blivit lite av en ritual. När csn-pengarna kommer så bör man redan vara i en affär och ha plockat ut de varor som man saknat mest. När klockan slår tolv har man ofta levt på nudlar och vatten några dagar och man har återanvänt påssnus i en vecka så att man inte skulle få ut någon smak eller nikotin ur dom ens om man tuggade dom som tuggummi eller tog det rektalt. Man har också antagligen även skitit enbart på skolan eller stulit toalettpapper i väskan innan man gått hem.

Idag fick jag min första lön på ungefär fyra år. Som tur är var det bara för tio dagars förmiddagsarbete så förhoppningsvis kommer jag dra kortet någonstans 00:01 även den tjugofemte juni. Men sen är det nog slut med den månatliga löningsrushen ett tag framöver. Jag tror jag kommer sakna den.

Bill Bruford (Yes) – Money

Now I know I’m pretty, but I ain’t as pretty as a couple of titties.

Igår såg jag The book of Eli, med Denzel Waschington, Gary Oldman och Mila Kunis. Det här en av de få filmer där jag känt igen Gary Oldman. Jag vet inte om det är någon sorts mental blockering, att Gary Oldman ser väldigt alldaglig ut, att Gary Oldman brukar vara väldigt sminkad eller bara det faktum att min förmåga att känna igen människor snuddar på mentalt handikapp, men jag känner nästan aldrig någonsin igen Gary Oldman när jag ser en film.

Det är först i eftertexterna som jag brukar se att Gary Oldman var med. Som i till exempel True Romance, Léon, Femte elementet och Harry Potter. Nu när jag kollade hans sida på Imdb så märkte jag också att det är Gary Oldman som spelar Gordon i de senaste batmanfilmerna.

Jag tycker det är ett grymt fult och konstigt fenomen att jag aldrig känner igen han direkt för det är inte så med någon annan skådespelare. Är han en mänsklig kameleont eller är det bara jag som är trög?

Sid Vicious – My Way

Imorgon

Är jag ledig, så då kanske man kan lyckas skriva nånting vettigt. När man bara jobbar, sover eller gråter för att man måste till jobbet så skrivs det fan inte mycket vettigt. Därför det har blivit många inlägg som egentligen bara består av bilder eller videor.

Första sommarhelgen.

Fantastiskt trevlig helg. I fredags så mötte jag upp lite gamla klasskompisar på Lounges för lite mat och drinkar. Blev en tidig men hemskt trevlig afton. Dessutom såg jag Börje Salming prata i telefon utanför Bk, så man skulle nästan kunna säga att vi är kompisar nu.

I lördags märkte jag att det var sommar eftersom att när jag steg upp satt redan Lenn och Gurk på balkongen och drack drinkar. Jag kunde ju inte vara den som var den när vi hade sånt förpillat förtjusande väder så jag gick och köpte ett sexpack folköl. Det blev balkonghäng och grillade burgers innan vi åkte in till Slottsskogen och hängde med Li och hennes kompisar en stund. Solen hade gått i moln fast det var rätt varmt ändå. Efter det så gick vi vidare till skansenkronan och den beryktade facebookfesten. Metro har varit duktiga på att skriva om de franska dödsfesterna där unga människor träffas upp och dricker sig fulla och ramlar från broar och grejer. Oväntat nog så blev det inga dödsfall på den här festen.

Det går alltså ut på att massvis med människor går med i en facebookgrupp som bara handlar om att samla folk till fest. Sedan annonseras platsen som festen ska hållas på vid 12-tiden samma dag och sen åker helt enkelt alla dit för att dricka och äta gott. Det blev nog kring tusen pers där i alla fall, dj som spelade musik och väldigt fin utsikt. Jag åkte hem ganska tidigt eftersom att jag skulle arbeta idag men det var trevligt så länge det varade. Jag gillar även att folk tar initiativ till sånt.

Jag brände mig också lite lätt under lördagen. Men det syns knappt. Ingen skulle kunna ana att jag satt i en öppen kortärmad skjorta i lördags.

Kan ju säga att det har varit skönt på jobbet idag att glida omkring där kring ugnarna där det är typ fyrtio plusgrader.

Everything’s coming up Milhouse!

Idag hade jag egentligen planerat att antingen planerat att ge er lösningen på arbetslösheten och förklara hur man kan höja livskvaliteten för hela västvärlden. Men tråkigt nog för er så fick jag idag mail från antagningen till journalisthögskolan så jag har inte haft tid att fundera på särskilt mycket annat.

Antagningen till journalisthögskolan går till så att de väljer ut en mängd människor utifrån poängen man fick på högskoleprovet. Sedan får de människorna skriva ett prov och de bästa från det provet får gå utbildningen.

I mailet stod att de fått flera återbud och att de ville veta om jag fortfarande var intresserad och ville skriva provet. Jag svarade genast att jag var väldigt intresserad. Jag fick då ett mail tillbaks där det stod

“Det ser ytterst lovande ut för dig. Så lovande att jag tycker du ska boka in provdagen. Dock kan jag inte säga ok till 100% än. Kontakta mig i början av nästa vecka så får du veta definitivt.”

Frågan är nu om det här bara är ett av guds ständiga knep för att göra mitt liv surt? Att göra mig exalterad över någonting för att trissa upp besvikelsen är nog det äldsta knepet i boken. Ifall det är på det viset så kräver jag att bli begravd med en luger och gärna ett par tre handgranater för då ska jag och gud göra upp en gång för alla.

Hur som helst har jag googlat lite på det här provet som i princip verkar vara likadant som “orden” i högskoleprovet. Bara en massa slumpmässiga frågor om saker som ingen vet vad det är. “Vad står HDL-Kolestrol för? Vem är Craig Venter? Vilka länder gränsar till Irak? Vad är typ-2 diabetes?”. Frågan är nu hur man kan förbereda sig för ett sånt prov?

Någon som är sugen på att spela Trivial Pursuit och Geni 8 timmarom dagen till den åttonde Juni?

The Flaming Lips – Fight Test

Hot town, summer in the city. Back of my neck gettin dirty n gritty.

Nu verkar det i alla fall som att vintern äntligen är slut. Om 2010 har fått mig att inse någonting så är det att den globala uppvärmningen med 100 procents säkerhet bara är påhitt. Jag har därför just varit och scoutat efter ställen i skogen där jag kan kasta alla mina plastförpackningar och pantburkar utan att någon hittar dom. Jag är en stor supporter av global uppvärmning och jag vill därför göra min del av arbetet för att få igång den på riktigt så att vi på norra delen av klotet också får en chans till ett drägligt liv där vi inte bara går och väntar på bättre tider åtta månader om året.

Dagens promenadmusik fick bli Dark side of the moon. Videon borde bli 720p om ett tag när Youtube fått koda en stund.

Walking the earth.

Kastar in bilderna som ett bildgalleri också.

Säga vad man vill om Kortedala, ganska hög brottslighet, för långt för att gå in till stan och så vidare. Men det är rätt fint ändå.