Sommartider hej hej

Det är förjävligt när kamraterna i öst föregår med gott exempel. Ryssland har nu bestämt sig för att helt sonika skita i sommartid och vintertid. Från och med i år så står klockan oförändrad. Och här sitter vi som ett jävla u-land och måste upp en timma tidigare utan någon som helst anledning. Vi har sommartid för att arbetarna ska få fler soltimmar när de går av arbetet på sommaren. Men varför i helvete har vi vintertid då? Eller har vi ett sådant förbannat överskott av sol på vinterkvällarna att det inte behövs? Under vintern har man ju ett sånt underskott av vitamin-d att det känns som att man blivit skjuten med en bedövningspil.

Kanske är det för att jag är från Norrbotten där vi har en kvarts solljus varje dag under vintern och solljus dygnet runt under sommaren som jag har en hatisk inställning till sommartiden. Men den kommer ju som ett slag i mellangärdet varenda jävla år. När väckarklockan ringer ligger man där i sängen som en nedpissad 90åring som inte hittar larmknappen på sjukhemmet. Sen när man väl inser att det faktiskt är väckarklockan som ringer önskar man att man vore en nedpissad 90åring som inte hittar larmknappen, för han behöver i alla fall inte stiga upp.

Sedan följer ett omvänt fylleslag, på vägen ut ur huset är man så trött att man funderar på att spy, går på en proppfull buss och pendlar mellan att vara falling down-arg och likgiltig i några minuter innan man däckar, man ragglar in i en dörrkarm på skolan, sen sitter man fullkomligt borta och dricker kaffe medan man blir successivt piggare och bittrare för att det inte är helg längre.

Du kan vara sommartid


Got a man of the people, says keep hope alive

Jag tycker att det är fascinerande att Libyen för någon vecka sen blev avstängt från FN:s råd för mänskliga rättigheter. Libyen! Samma land som nu blir sönderbombat från alla håll. Samma land som Gaddafi styrt i 40 år. Den Gaddafi som nyligen framträdde i TV i ett sönderbombat hus och levererade ett tal som kunde få Hitler att verka ödmjuk och välanpassad.

Och det här är alltså ett av de länder som suttit med i rådet för mänskliga rättigheter. Var det ingen som märkte någonting? Är Libyen den där grannen som var trevlig, lugn och höll sig mest för sig självt men som sedan visade sig vara Hagamannen? Vilka länder är då med i FN:s fredsråd? Israel?

Eller var det kanske något ironiskt skämt som gick lite för långt? FN röstade om vilka som skulle vara med och så räckte någon upp handen och föreslog Libyen på skämt varav hela salen brast ut i skratt. Fast de libyska tolkarna missuppfattade hela situationen och tog det som att Libyen nu var med.

Eller var Gaddafi som den där killen som smyger sig med på efterfest utan att känna någon. Han bara satt längst bak med sina glasögon och försökte se cool ut när rådet sammanträdde för första gången. Sen när de väl upptäckte att det var Gaddafi hade han varit med så länge att det vore pinsamt att kasta ut honom.

Gaddafi, too cool for school.

Jag tycker nog i alla fall att någon borde sagt att vänta nu ett tag, jag tror bestämt vi måste dubbelkolla om den här listan stämmer, när de tog närvaro på sina möten.

Märk väl också att Libyen inte är utsparkat från rådet för mänskliga rättigheter. Libyen är bara temporärt avstängda. Vad ska man göra för att bli utkastad?

Men precis som med allt annat när det gäller politik. Så länge man är utanför strålkastarljuset kan man göra precis vad fan man vill.

Paris mars 2011

Jag skulle vilja beställa en könsstympning. Ja inte till mig då utan till min nyfödde son.

Idag var en sån dag när jag insåg hur otroligt liten koll jag har ibland. Idag fick jag reda på att manlig omskärelse utan medicinsk anledning är lagligt i Sverige. Det är en sån där grej som i alla fall jag helt enkelt sorterade i det där facket med saker som är så fullkomligt idiotiska att det självklart måste vara olagligt. Det kan inte på något sätt vara försvarligt att könsstympa ett barn som aldrig får chansen att välja.

Men det är ju våran religion! Jag känner mig kränkt!

Eftersom att jag är döpt räknas jag som kristen vilket enligt den logiken innebär att jag borde få äga slavar och att jag bör även döda homosexuella för att de är en styggelse under gud. Ska jag känna mig kränkt för att jag inte får göra det? Eller är det så att jag inte är efterbliven eller född på sextonhundratalet och därför varken vill eller bör få göra det? Välj det mest troliga alternativet.

Han kommer ändå vilja det! Vi är en religiös familj!

Synd att han inte har några som helst koncept just nu och det blir inte mer rätt att deformera någons könsorgan bara för att man även tänker lura i honom en massa fabler som någon svamptrippad dåre skrivit ner på en kohud för x antal tusen år sedan.

Det är många som gör det frivilligt när de blir äldre! Och så är det mer hygieniskt!

Hur många är det som gör det frivilligt utan att ha medicinsk anledning? Jag känner faktiskt inte till någon. Att det är mer hygieniskt är bara påhitt. Så länge man duschar som vanligt folk är det ingen skillnad. Men det är hur som helst oväsentligt då man har rätt att välja när man blir vuxen. Det viktiga i sammanhanget är hur många som kan sätta tillbaks förhuden när de blir gamla nog att välja själva.

Det finns folk som argumenterar för att det ska vara lagligt för att de här familjerna kommer ta sitt barn utomlands och låta någon nedsupen dåre utföra ingreppet med en bordskniv. Och det kan jag väl förstå att vi inte vill att folk ska göra. Men det är ju ett nederlag för svensk lagstiftning. Då kan vi ju lika gärna få ner mordstatistiken genom att tillåta misshandel utan tillhyggen.

Jag tycker det ska vara väldigt lätt att hålla koll på också. Barn föds med förhud. Ifall förhuden försvinner så är det inte för att en månadsgammal baby bokat ett ryanairflyg till Somalia eller Israel, letat genom gula sidorna efter en doktor, utfört ingreppet, tagit flyget hem och lagt sig i spjälsängen utan att mamma och pappa har märkt det. Så när det upptäcks är det bara skicka föräldrarna i fängelse som med all annan barnmisshandel.

Annars kan vi väl börja tillåta att föräldrar klipper spetsiga öron på sina barn för att de gillar Legolas, en karaktär ur Sagan om ringen som också är en gammal påhittad bok. Eller kanske en fettsugning eller näsoperation vore på sin plats? Modetidningar är ju i alla fall nutida och familjen kanske ska uppfostra sitt barn som fotomodell?

Jag vill avsluta med att de här åsikterna inte baseras på antisemitism eller islamofobi. Det baseras på min åsikt att religionsfriheten inte ska stå högre än mänskliga rättigheter. Och ifall man tycker att omskärelse i någon form är okej på grund av religionsfriheten så tycker man uppenbarligen annorlunda. Och då kan man dra åt helvete.

Nippon

Det som händer i Japan är så overkligt och galet att det mest känns som en film. Den direktsända filmen från helikoptern där tsunamin vällde fram och folk på vägen stannade sina bilar, vände och försökte köra ifrån den var nog bland de starkaste bilderna jag någonsin sett. Det var verkligen en Michael Bay-producerad katastroffilm fast på riktigt. Och det är ungefär så det känns, som att det är en film. Nu börjar det vara så mycket som gått fel att det känns som en komedi på något vis. En katastroffilm i Titta vi flyger anda där allting bara går mer och mer åt helvete. Nucrear mertdown? Surery you must be joking?

Jordbävning, tsunami, härdsmältor, malströmmar, och vulkanutbrott. Det saknas bara att Godzilla anfaller så är det fulländat.

Willys

I lördags var jag på Willys och handlade. Jag la märke till att det finns tre sorters människor på Willys. Den första sorten är fattighjonen. Man får verkligen perspektiv på livet när man ser dom. De har inte allt sånt som vi tar för givet, som rinnande vatten, tvål, schampo, toalettpapper eller folkvett. Hur man kan visa sig bland folk när man omges av en så kraftig stank av piss att folk får tårar i ögonen tio meter bort förstår jag inte. Nu tar väl inte jag på mig frack och cylinderhatt när jag är ute och handlar, men jag brukar i alla fall ha duschat samma vecka.

Sen finns det de snåla familjerna som tävlar i hur mycket man kan handla och hur snabbt man kan handla. De har minst två vagnar som är fullkomligt överfulla. De väljer ut sina varor genom att springa så snabbt de kan och hålla ut armen mot hyllorna för att bara välta ner så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. Jag stod bakom en man som välte upp sex paket ballerina, två lådor med kakor, tre paket kiwi och ett litet bregottpaket. Ett litet bregottpaket.

När man handlar så mycket att man måste ha lastbilskort för att köra hem bilen efteråt och bara köper ett litet bregottpaket så har man gjort någonting jävligt fel. Det där arslet kommer garanterat stå i kassan och irritera bakomvarande kunder om en vecka, lägga upp fjorton stora bregottpaket, hundrafemtio andra varor och ett mjölkpaket.

Den tredje sortens människor är de vanliga människorna som inser att de just gjort ett stort misstag.

Relevant länk http://www.peopleofwalmart.com/?page_id=9804