Imorgon händer det äntligen!

Det är inte det att vi imorgon har vårat sista seminarium, att jag får sommarlov eller att det är fest med klassen som är det viktigaste. Det som händer imorgon är att jag får tillbaks min mp3spelare med tillhörande lurar som jag glömde hos en klasskompis för en vecka sedan. Det är ett öde värre än döden att vara utan musik när man sätter sig på bussen, går och handlar, tar en promenad eller vad det nu kan vara. Jag har seriöst knappt lämnat huset sen jag glömde den. En skiva om dagen har ju gått åt helvete under den här tiden även om jag försökt lyssna lite hemma. Det är bara inte samma sak.

Jag funderar på att lägga mig i slottsskogen imorgon och lyssna på creedence i gräset i fem timmar, men yr.no säger att det ska vara lite småsunkigt väder imorgon. En annan tanke är att gå de två milen hem från linné, fast då blir jag nog sen till grillningen. Något måste jag i alla fall hitta på.

El mato grosso

Lagade bloggen idag, det hade blivit något fel vid uppdateringen så jag var tvungen in på ftp servern och härja. Där hittade jag lite gamla låtar med bandet som jag var tvungen att lyssna genom. Så jag har suttit och varit nostalgisk ett tag. Saknar att spela i band. Särskilt ett så pass roligt band som Mato Grosso ändå var. Inte så jävla seriöst utan mest bara på skoj. Det är imponerande som fan att tänka tillbaks på hur det lät första repen när vi knappt kunde spela instrument motför de här inspelningarna. Fortfarande inte världsbäst men det var ju musik i alla fall!

Redneck Blues
El Mato Grosso – Redneck Blues by honkiie

Nalta grosso
El Mato Grosso – Nalta Grosso by honkiie

Now I wanna supa
El Mato Grosso – Now I Wanna SUPA by honkiie

Derailed
El Mato Grosso – Derailed by honkiie

I’m gonna leave you
El Mato Grosso – I’m Gonna Leave You by honkiie

Det är min högst personliga åsikt att det här omvalet kan dra långt åt helvete

Varför har vi omval i västra Götaland egentligen?

104 budröster hade felaktigt godkänts, 51 förtidsröster hade aldrig räknats, tre väljare hade på olika sätt hindrats från att rösta och 16 röster på Centern hade inte kommit med i den slutliga sammanräkningen på länsstyrelsen.

Och därför bränner Sverige 30-40 miljoner på omval.

Jag har en idé. Nästa gång ringer ni till mig så kan jag fixa det för en tusenlapp. Knepet är att inte godkänna de 104 röster som felaktigt godkänts, räkna de 51 rösterna som inte räknats och sen ringa de tre som hindrats från att rösta och fråga vad dom tänkte rösta på.

Max ett dagsverke men troligtvis klart vid lunch beroende på om de svarar i telefon eller inte. Och förutom att vi hade varit klara för länge sen med det här så skulle vi spara 30-40 miljoner kronor på ett omval som ingen röstat i, pengar som vi skulle kunna lägga på någonting viktigare. Vården eller skolan till exempel. Som jag tycker är viktigare.

Jag läser nu också på GP att det är prat om folk inte fått rösta nu också för att de blivit felaktigt avprickade av någon sopa som inte kan använda en linjal ordentligt. Det kanske han hade kunnat om vi haft 30-40 miljoner mer till skolan. Stor idé att ha omval när de som har hand om det är så dåliga att vi lika gärna kunnat köra hela havet stormar om mandaten.

Ifall det här innebär ett till omval med all jävla valreklam, torgmöten och helvete ska jag tända eld på mig i protest.

Keeping it real

En skiva om dagen

Jag har börjat lyssna på minst en ny skiva om dagen. Spotify var ju mitt sätt att hitta ny musik så jag var tvungen att komma på någonting nytt. Då råkade jag snubbla över en lista med musik på reddit som verkade intressant. Det finns mycket på den listan jag gillar, men också väldigt mycket jag inte hört, eller i alla fall skivor jag inte hört från början till slut. Så från och med i fredags har jag gått ut i skogen och lyssnat på en ny skiva varje dag.

Det här har ju flera fördelar. För det första hittar jag ny musik, vilket jag tycker är väldigt kul. Samtidigt så hinner jag gå ungefär fem kilometer i skogen under en skiva. Motion och frisk luft skulle jag behöva mer av. Folk kanske inte har märkt det men jag lider av lätt övervikt.

Jag gillar att vara ute och gå men det krävs ändå någon slags motivation. Till slut så tänker man ändå att äh, jag trivs bättre här, där jag kan sitta vid datorn och lukta på blommorna. Så jag tänker att jag kommer vilja gå ut och gå för att lyssna på dagens skiva, och jag kommer vilja lyssna på dagens skiva så jag kan gå ut och gå.

Dessutom har jag startat en liten blogg där jag skriver några okvalificerade och ej särskilt journalistiskt genomtänkta rader om skivan jag lyssnat på. Om allt går enligt planerna borde den alltså uppdateras minst en gång om dagen.

http://enskivaomdagen.wordpress.com/

Förr i tiden gick man också ut i naturen och lyssnade på musik

Winter is coming

Jag har åter igen begått misstaget att se en serie samtidigt som den sänds. Varje måndag morgon har jag ett nytt avsnitt av Game of thrones att ladda ner. Serien som baseras på George RR Martins första bok i bokserien A song of ice and fire. Varje måndag kväll ligger jag i fosterställning och förbannar världen för att det inte finns fler avsnitt. Det är inget annat än tortyr att behöva vänta en vecka på varje avsnitt.

Eftersom att jag så gärna vill veta vad som händer kan man ju tycka att det vore läge att läsa boken. Men då har man inte sett storleken på den monstrositeten. Pocketen är på 835 sidor. Och när man är klar med det aset finns det tre till att läsa, som dessutom är mycket tjockare. Den tredje är ju för helvete på 1216 sidor. När man är klar med den boken kommer man vara 10 år äldre och ha bodybuilderarmar bara från att hålla upp skiten. Jag har ju nästan börjat tycka att Metro är för tjock när dom har några reklamsidor i mitten.

Jag läser på wikipedia att han även skrivit klart nästa bok och lämnat in ett manuskript på 1600 sidor. För helvete George. Något är fel när det går åt en regnskog, inte regnskog, en regnskog bara till att trycka en upplaga.

Jag har blivit för gammal och lat för att läsa så långa böcker. Jag blir i och för sig ändå lite sugen. Tänk om man lyckades komma tillbaks till den känslan man hade när man var 13. När man tyckte att fantasy var skitcoolt. Bara slå på nån skiva med rollspelsmetal och läsa om svärd och påhittade kungariken som något annat mobbebarn. Det hade varit grejer.

It’s Bosco. You know, the chocolate syrup?

Jag kom nyligen på den briljanta idén att ändra alla mina lösenord till samma. Jag hade typ tusen olika. Hotmail, facebook, spotify, Gmail, Studentmail, skoldatorerna, hemdatorn, twitter, reddit och all jävla skit. Synd bara att varenda jävla sida ska ha speciella regler. Lösenordet måste vara minst åtta bokstäver långt! Lösenordet måste innehålla minst två siffror och en stor bokstav! Lösenordet måste innehålla den exakta mängden bultar i ölandsbron upphöjt till tre! Lösenordet måste ändras samtidigt på två datorer i två olika världsdelar!

Hur jävla säkert ska mitt lösenord behöva vara? Det som jag har på flest konton bedöms som att det har låg säkerhet. Det har jag använt sen vi fick våran modemuppkoppling nån gång på nittiotalet och jag har inte blivit hackad än. Det känns inte som att det sitter någon superhacker med fjorton skärmar och hackar lösenord i värsta swordfishstyle för att komma åt min facebook och ändra min statusuppdatering.

Blir man hackad är det ju ändå för att man råkat ut för en keylogger och då spelar det ingen jävla roll hur långt lösenordet är eller hur många £${/ man har i sitt lösenord. Fast det brukar inte vara särskilt svårt att undvika. Ser man en länk med beskrivningen “asia girl look amaze in nakeds beach, very sex, look click link!” så kan man ju ana att någonting inte står riktigt rätt till.

När kommer framtiden när datorerna känner igen ens ögon så att man slipper skriva in något lösenord?

Åh nej åh nej åh nej

Nu har jag bara två timmar och 50 minuter på mig att ladda hem några tusen låtar att ersätta mitt spotifyberoende med. Sen är gratistiden slut och jag måste antingen betala för premium eller vänta en månad. Vad ska jag ta mig till? Någonting spotify har lyckats bra med är att skapa ett beroende hos kunderna. Nedladdning känns ju nu lika gammalt som cd kändes när man fildelade Iced earth-skivor på lan när man var sexton.

Dessutom är ju det viktigaste med spotify att man kan dela med sig av musik, eller rättare sagt leta rätt på sina egna playlists på fester och pracka på folk sin egen musiksmak. Det går ju inte om man ska hålla på med fildelning som om det vore 1999 igen.

Och stalkingen får sig ju en smäll. Hur ska man kunna hålla reda på människors musiksmak och därmed avgöra om de är bra eller dåliga personer? Nu måste jag köra oldschool med stetoskop mot ytterdörrar. Mycket manuellt arbete inblandat som jag inte är beredd att utföra.

Kanske får bita i det sura äpplet och betala för skiten. Men det känns inte riktigt rätt.

U.S.A U.S.A U.S.A

Jag har lite svårt att bestämma mig för hur jag ska ställa mig till Osamas död. Jag vill egentligen vara den vettiga som skriver någonting smart och intressant om hur USA inte har rätt att bara storma in i andra länder och ta folk, hur dåligt det är att de dödade honom istället för att han skulle fått en rättegång, att dödsstraff är fel eller att han kommer bli en martyr. Och sedan komma med en intelligent utläggning över vad jag tror kommer hända.

Men samtidigt dras jag väldigt mycket till de där andra, de med kamphund och mjukisbyxor. Pöbeln. De som låter känslor styra alla deras beslut och åsikter. För ska jag vara ärlig så tycker jag nog att han förtjänade det, till hundra procent och att USA hade all rätt att åka in och plocka honom.

Jag tycker alla tweets och artiklar om hur han skulle fått en rättegång och ett passande fängelsestraff känns löjliga. “Grow a pair” för helvete. Jag är helt och hållet emot dödsstraff. Men för folk som Osama bin Laden gäller inte riktigt samma regler som för alla andra.
Att han blir en martyr vet jag inte heller om jag bryr mig om. Förbannade skitländer med sin skitkultur med sina jävla skitmartyrer kan dra långt åt helvete. Spräng skiten om det inte passar.

Det är ju frestande att bara tänka på det viset. Men så kommer man oftast på att det är lite mer avancerat än så. Jag är som sagt inte riktigt säker på vad jag ska tycka om saken. Men jag tycker nog i alla fall att om vi ska vara irriterade på USA över någonting finns det annat att vara arg över. Att deras korruption sänkt ekonomin, eller Guantanamo till exempel. Att de faktiskt fick tag på deras mest eftersökte man sen tio år tillbaks känns inte som någonting särskilt kontroversiellt. Inget man sätter flingorna i halsen för.

Bin Ladens gömställe

Stämningsmusik: The Brian Jonestown Massacre – There’s A War Going On