Varför folk gillar Coldplay

Varför gillar folk Coldplay? Jag tror det är för att det finns sjukt många människor som vet att man ska gilla musik men inte vet hur man gillar musik. De behöver musik att spela ur sina snygga högtalare från sin snygga iPhonedocka som står i deras snygga lägenhet som de tagit ett snyggt banklån för att köpa. Problemet är att de inte har någon som helst musiksmak. Inte dålig musiksmak, bara en avsaknad av musiksmak. De vet vilken musik de inte gillar men skulle inte kunna beskriva sin musiksmak under pistolhot. Därför letar de frenetiskt efter ett band som inte är dåligt. Helt plötsligt ser de reklam för den nyaste Coldplayskivan på sin snygga widescreen-tv.

Coldplay är ett av de minst dåliga banden i världen. De är nästan helt odåliga. Alternativet är U2 som också är väldigt odåliga. Men det känns mer nutid att lyssna på Coldplay. Dessutom kan U2 kännas lite skräniga ibland. Sån där rocknrolfmusik passar inte in i den snygga stämningen de vill uppnå i sin snygga lägenhet när deras snygga vänner är där och sitter i deras snygga soffa. Dessutom vill de kunna bita sig lite snyggt och känslosamt i läppen till Trouble när de dragit upp något snyggt ragg till sitt snygga vardagsrum. Det skulle aldrig gå när The Edge drar igång något högljutt gitarriff. Det skulle inte se särskilt snyggt ut i alla fall.

Att det sedan inte finns särskilt mycket som är bra med Coldplay spelar inte så stor roll

Snyggt skivomslag också

Spotify: Min snygga Coldplay playlist

Kalle Ankas Pocket

Bland det bästa med att komma hem, förutom att träffa familj, katt och vänner är att det finns ett outtömligt förråd av Kalle Ankas pocket. Varje gång jag är upp frågar jag mig varför i hela helvetet jag inte tar med en hel resväska med de här godbitarna. Men sen när man står där och ska packa väskan hem har man hunnit bli så van dom att man inte tänker att det skulle vara någonting att ha. Jag tror jag ska skriva en påminnelse på min mobiltelefon till dagen innan jag åker.

Jag tror jag lärt mig allting jag behöver veta från Kalle Ankas pocket. Alla svar i Trivial Pursuit går garanterat att relatera till någonting som Farbror Joakim gjort. De är fortfarande underhållande och det känns inte det minsta konstigt trots att jag faktiskt fyllt 27. Tidlös underhållning helt enkelt.

Det enda som är dåligt är Kajsa Anka, som är ett av mina stora fiktiva hatobjekt. Och även Musse Pigg-serierna. Finns det någon som faktiskt läser dom?

He died the way he lived, with car parts up his anus

Typiskt att en av de få i Jackass gänget som faktiskt verkar vara en okej människa ska dö först. Jag menar hur många har inte drömt våta drömmar om att Bam Margera råkar ut för en olycka. Bara för att vakna upp och inse att allt bara var en dröm? Ryan Dunns Porsche parkerades mot ett träd i 180 km/h. Polisen säger att hastigheten kan vara en bidragande faktor till olyckan.

No shit. Synd är det i alla fall.

För er som missade

Ni som missade mitt radioprogram eller bara vill ha en kopia av det att lyssna på när ni tar på er själva kan skicka ett mail eller säga till på facebook så kan ni få en länk till en mp3fil med alltihop från början till slut.

Mitt radioprogram!

Idag fredagen den sjuttonde juni, klockan elva går mitt radioprogram på k103, 103,1mhz är frekvensen och det går självklart lyssna på webben på http://k103.se/. Vi kommer få höra om punkens födelse, prata om Umeå hardcore och med oss i studion har vi En Svensk Tiger. Vi kommer få höra bland annat New york dolls, Patti smith, och Refused. Så hur kass jag än är så är det ändå lätt värt att lyssna bara för musikens skull. Inte missa nu!

 

Sommar

Äntligen nya regler för blodgivare!

Nu har äntligen sexreglerna skärpts för blodgivning. Nu får man inte längre ge blod ifall man haft sex med någon som piercat sig eller tatuerat sig det senaste året. Det kommer som en lättnad för mig som vet att personlighetsdrag smittar genom blod.

Det har ju varit skönt att veta att man inte kan smittas av homosexualitet eftersom att dom (tack gode gud) länge varit förbjudna att ge blod. Men jag är ju inte heller särskilt sugen på att vakna upp efter bilolyckan med ett kraftigt sug att tatuera in en tribal i svanken.

Det här har ju länge varit ett mycket större problem inom sjukvården än det här med att det ständigt verkar vara blodbrist. Att några stryker med får man väl räkna med, det får det vara värt. Jag menar tänk att överleva en operation och sen få veta att man fått blod från någon oren jävel som haft sex med någon som har ett kinatecken tatuerat på armen. Vilken ångest!

Tur att vi har eu som kan ordna upp sånt här som våran egen regering är för svag för att lagstifta om. Jag hoppas det här blir första steget i att äntligen förbjuda blodgivning för svarta människor och såna som lyssnar på rockmusik också.

Skulle du ta emot blod från någon legat med den här killen?