I must be out or I’d pick up the phone. Where could I be?

Öppnade browsern på min smartphone och såg att Google ville veta var jag var. Jag mådde lite illa över att vi glidit så långt ifrån varandra jag och Google. Vi var ju så nära en gång i tiden och trots att vi inte bor i samma stad längre är det ju inte svårare än att ta upp telefonluren då och då och berätta vad jag gör nu för tiden. Men istället hör jag aldrig av mig, vet inte riktigt varför. Men nu är det alldeles för länge sen vi sågs. Jag tänkte faktiskt för ett tag sen att jag skulle skicka honom ett brev, eftersom vi aldrig pratar, eftersom vi aldrig ses. Men det blev aldrig. Livet går i sär och man har så fullt upp med sin egen värld helt enkelt.

Skämt åsido undrar jag vad det är för folk som ständigt vill dela med sig av var de är? Vem tycker det är en bra idé att klicka JA när Google vill veta var de befinner sig? Varför är knappen för check in på Facebook en av tre där de andra är statusuppdatering och foton? Är det så viktigt? Jag skiter högaktningsfullt i om Google eller Facebook inte vet var jag är. Folk checkar ändå bara in på facebook för att skryta om att de är på nån dum jävla flygplats på andra sidan världen medan man själv sitter omgiven av brunt slask med en gevärspipa i munnen i mitten av januari.

Vad google gör med mina kordinater vet jag inte ens. Jag vet bara att de ska skita i var jag är. De har ändå garanterat gigabyte av information om mig redan. Nästa gång är det väl “Google skulle vilja filma dig när du sover JA [ ] NEJ [ ]” eller “Google skulle vilja spela in ljudet från när du sitter och skiter JA [ ] NEJ [ ].

Efter en snabb googling märker jag att en av de bra saker som det för med sig är att Google kan skicka platsspecifik reklam. Det kan de också ge fan i. Ifall ingen har lyckats göra internetreklam för någonting jag tycker är intressant sen internets födelse tror jag inte att det kommer hända bara för att Google vet var jag är. Jag kommer inte köpa avföring även om jag vet var i Göteborg jag kan få bra rabatt på avföring. Och varför behöver Google veta min plats för reklam? Porr-annonser har ju lyckats med det i många många år nu. Antingen det eller så finns det ett gäng extremt kåta brudar som bara väntar på ett ligg som följer efter mig vare sig jag är i Göteborg eller Älvsbyn.

Toblerone <3 Flygplats = Sant

Vad är det med Toblerone och flyplatser? Det finns i absolut varenda affär och i alla möjliga storlekar. Det spelar ingen roll vilken affär det är heller. Parfym och Toblerone, sprit och Toblerone, pizza och Toblerone, Toblerone och Toblerone. Det är inte som att det är omöjligt att få tag på Toblerone någon annanstans. Är det så att flygresenärer har ett onaturligt sug efter komiskt stora tobleroneförpackningar? Äger flygbolagen företaget som gör Toblerone tillsammans? Om man googlar Toblerone och flygplats får man miljoner träffar men ingen verkar förklara varför det är på det här viset.

Det har varit så under så lång tid jag kan minnas. Garanterat att det första som hände när Charles Lindberg landade i Paris var att någon kastade en Toblerone i ansiktet på honom. Vad är anledningen? Jag blir galen av att inte veta.