Könsfotboll

När den svenska truppen i herrfotboll har middag med sina respektive så är det 40 karlar och 4 kvinnor….

 

Herrfotboll är små kukar, bögar och långt hår?

 

69% av herrlandslaget är bögar.
72% av herrlandslaget har haft sex, på landslagsamlingar, med varandra.
0% av herrlandslaget kan spela fotboll.

 

“Herrar” ska inte spela fotboll. Ser ju ut som tjejer. #bögar hela bunten

Ungefär såg twitter ut när damerna spelade mot Danmark igår, fast tvärt om då. Homofobin och kvinnohatet flödade som aldrig förr. Klart folk var förbannade. Fotboll är ju en manlig sport som bara spelas av riktiga karlakarlar.

Eller?

Jag är själv otroligt jämställd och upplyst eftersom att jag bryr mig exakt lika lite om damfotbollen som herrfotbollen. För mig känns det väldigt främmande när folk känner sig delaktiga och blir glada eller arga beroende på hur ett lag spelar. Men de kan få ha den känslan om de vill. De kan sitta i soffan och vråla “JA! VI GJORDE DET!” om de vill. Därför är det så äcklande när samma människor inte kan låta folk som faktiskt kämpat för att bli bäst på sin sport, som faktiskt står på en plan i direktsänd tv och spelar en landskamp och verkligen är det egentliga “vi:et” som faktiskt gör saker, få känna känna att de gjort någonting.

Jag säger definitivt inte att det inte är tillåtet att tycka att damfotboll är tråkigare än herrfotboll. Det skulle jag säkert också tycka om jag brydde mig det minsta om sport. Däremot så är det helt bisarrt hur folk kallar spelarna för lesbiska horor som våldför sig på Gamla Ullevi. De förlorade inte ens. Inte för att det skulle ursäktat saken. Men jag hade i alla fall kunnat se det som en anledning till den överdrivna ilskan. Men nu spelade de lika. Alltså kan det inte finnas någon annan anledning än att de faktiskt bara var kvinnor som fick uppmärksamhet för någonting de är bra på. Och det är det många män som inte klarar av att se.

Då blir det otroligt angeläget att påpeka att de faktiskt är väldigt fula, har kort hår, är lesbiska och att de tydligen vid sidan om fotbollen även tar betalt för sex. Jo förresten, kossor är de också. Det verkar vara återkommande.

Vilka är det då som känner att deras uppmärksamhet är en skymf mot allt som är gott, rätt och manligt? Ja till exempel tyckte elithandbollstränaren Andreas Stockenberg att det var viktigt att skämta om att de är ett gäng flator. Jävligt klassigt Andreas. Där satte du dem på plats. Det ska väl lära dem vad som händer när tjejer är duktiga och får uppmärksamhet för det. Inte konstigt att du enligt dig själv är en “underhållare” och att du har “fler followers än de flesta elitlagen”. Men lite blygsamt är det. Du kan ju även lägga till manschauvinist och böghatare. Grattis till befodran, nu är du inte en novis douchebag längre.