En magisk vecka i Almedalen

Inför ett fullsatt Visby, iförd nya kläder – denna gång svart väst – äntrade Stefan Löfven scenen.

Regnet hade inte stoppat journalisterna från att komma till Visby. Almedalen kändes lika fullpackat som förra året.

Däremot hade “Sossarna” mer eller mindre ett helt nytt partiprogram, och inledde passande nog med “Alla ska med”.

Expressens recensent Anders Nunstedt skrev i sin liverapport under talets gång att det skilde sig en hel del åt från fredagens – som han gav fyra getingar i betyg.

Kvällens show gav han sex getingar. Ett betyg som alltså går utanför Expressens ordinarie betygssystem där fem getingar innebär världsklass.

– Det bästa jag sett med Löfven. Slår allt annat. Jag är helt knockad, säger han och fortsätter:

– Hans största klassiker i Almedalen. En helt galen show som innehöll precis allt man önskat sig, och lite till.

Som extranummer bjöd Stefan bland annat på en härligt tung och kraftfull version av “Born in solidaritet”

“Sammanlagt tre timmar och 37 minuter jag aldrig kommer att glömma”, avslutade Nunstedt sitt liverapporterande från kvällen.

 

  • Bäst på årets Almedalen
  • Röjet på Sverigedemokraternas dag. Niklas Svensson bröt nyckelbenet i moshpiten under kaoset som utbröt när Jimmie drog igång klassikern “Ut med packet” i vad som verkade vara ta mig fan dubbel hastighet.
  • När Jonas Sjöstedt körde Keops pyramid som andra extranummer.
  • När vi sket i att gå in på området på Kristdemokraternas dag och stannade på Campingen och söp ner oss totalt istället. Vi hörde senare att det ändå sög och det var helt obetalbart att se brandkåren hämta ner en dunderbäng Thomas Mattsson från flaggstången.

Åkesson gav järnet på Sverigedemokraternas dag

  • Sämst på årets Almedalen
  • Gustav Fridolin var en halvtimma försenad när han gick på scenen och han var så packad att han var tvungen att avbryta efter 30 minuter. Jävligt oprofessionellt och inte okej mot de som köpt biljetter och åkt långt bara för att se Miljöpartiet.
  • Att Annie Lööf gör till rösten så förbannat att det inte ens går att sjunga med. Folk säger att det fortfarande händer att hon gör magiska framträdanden men jag börjar tro att det bara är en myt. Sen är det väl inte en jävel som vill höra centerns nya grejer! Vad hände med de gamla klassikerna? Det här går inte att lyssna på utan en citodon innanför västen.
  • Att Reinfeldt inte fattar att det inte räcker att lägga huvudet på sned och snacka marknadsekonomi för att få igång publiken. Fick han idén till “Det sovande folket” på publiken från sina tal tro?
  • Ljudet på Hawaii-scenen.