Han är hjälten som SD behöver

Det börjar kännas extremt uppenbart att det endast var Jimmie Åkessons förtjänst att Sverigedemokraterna ens kunde låtsas vara ett rumsrent parti. Sedan sjukskrivningen har de cementerat sin roll som enfrågeparti genom att sätta Sverige i regeringskris och nu börjar de riktigt skrämmande förslagen och åsikterna hagla tätt. När Björn Söder börjar prata om judar och samer som osvenska så förstår man att Jimmie inte har haft lätt att hålla koll på grabbarna.

“Läs nu exakt vad som står på pappret, försök inte tänka själv och säg definitivt ingenting om judar. För guds skull sänk högerarmen innan du går ut Björn. Vi är i riksdagen, inte på ett bokbål”. /Jimmie Åkesson

Åkesson är hjälten som Sverigedemokraterna behöver, men inte den de förtjänar just nu.

 

Jimmie

Halloways head – Feast of snakes [Ny skiva]

Untitled

Det vore kanske inte rätt att kalla Halloways Head för ett superband. Men med vore inte heller fel med tanke på vilken otrolig talang som står bakom.

Halloways Head består av sju sexiga män från Norrbotten. De är allt från erfarna norrbottniska alkoholister till högt uppsatta flyttgubbar inom residensstaden Luleås transportsektor. Medlemmarnas musikaliska färdigheter har tidigare bevisats i mer kända band som till exempel Socialgrupp 3, Übervillage och Postmord.

Feast of Snakes är lite som Halloways Heads Chinese Democracy. Musiken spelades in live i studion i en tagning men av någon anledning tog det otroligt lång tid till lyssningsbar produkt. Den kommer upp på Spotify så fort Rollo målat ett nog sexigt omslag. Fram tills dess får ni nöja er med att streama eller ladda ner från Soundcloud. I playlisten ingår också tre bonusspår som är gamla inspelningar av låtar från Feast of Snakes.

Härligt skamlig tv

dalek-exterminate

Har börjat se Doctor Who (2005). Tänkte att det skulle vara väldigt skamligt. Det jag sett av det tidigare har fått mig att tro att det är ganska mediokra skådespelarinsatser, riktigt ostiga specialeffekter och i allmänhet ganska dumt. Jag var helt korrekt i mina antaganden då serien faktiskt är precis som jag tänkt mig. Med skillnaden att jag gillar det. Efter Breaking Bad, the Wire, Game of thrones och all annan möjlig “fin tv” på HBO och liknande så är det rätt skönt att ge sig in på nånting som inte är så perfekt hela tiden.

Jag behöver inte följa med ordentligt i avsnitten då det inte är en solklar röd tråd genom allt. Så jag kan lätt sitta och spela Civilization eller FTL på datorn samtidigt. Och även om det inte är världsklass på allting så är det faktiskt riktigt kul. Tanken bakom Doctor Who måste ju varit att de ville göra en serie där endast och enbart fantasin sätter gränserna för vad som kan hända. Istället för att man ska sitta och fundera över hur alla dessa verkliga människor ska lösa det problemet som uppstod i förra avsnittet så trycker man på play utan att ha en aning om vad som kommer hända. De kanske reser i tiden i deras rymdskepp som ser ut som en polisbox till år 2525 slåss mot en lämmel i robotdräkt som man bara kan se genom en spegel? Vem fan vet?

I senaste avsnittet (i korta drag) vaknade Doktorn upp i en framtida Big Brother-såpa där alla som åker ur huset dödas. Självklart visar det sig att det är Doktorns ärkefiende Daleks som ligger bakom det. Det är en utomjordisk mutantras som kan beskrivas som supersmarta känslolösa bläckfiskar som kör små pansarvagnar och vill förgöra mänskligheten.

Ja varför inte?

Mitt musikår 2014

Det senaste året har jag lyssnat på musik under 36 689 minuter, eller 612 timmar, eller 25,5 dygn. Lite drygt hundra minuter om dagen i snitt. Då räknas i och för sig inte när jag lyssnar på mina vinylskivor eller när jag lyssnar på radio i bilen. Det är Spotify som sammanställt mitt musikår, precis som de gjort för så många andra.

Record player with vynil phonorecord

I vanliga fall gillar jag inte när företag samlar och lagrar information om mig utan att jag vill det men det känns ganska harmlöst. Det har ännu inte formulerats någon slutgiltig lösning för folk med dålig musiksmak. Israel och Palestina är inte i luven på varandra för att Israel gillar Eddie Meduza och Palestina gillar punk. Vi har till och med haft en statsminister som lyssnar på Da Buzz. Även om varningsklockorna nog ringde hos många så fick han faktiskt sitta kvar.

Det är i alla fall kul att kolla på topplistorna, särskilt den över årstiderna. Tänker på vinter i iskalla Giron, jobba helg, ta en starköl på kvällen, röka en cigg på balkongen och lyssna på Echoes med Pink Floyd och känna hur de spränger i kruvan.

Eller NSD i somras. Pressa ut senaste nytt på webben med Glitch Mob i lurarna. Jobbar bra med hetsig elektronisk musik på hög volym.

Samma sak med Shpongle under hösten på Norran. Invisible man in a fluorescent suit har gått på repeat under många skrivna artiklar.

Tänkte i alla fall att det är roligare att skriva ett inlägg än att bara dela på Facebook.

Topp 5 artister

pink-floyd-new-album-october-2014-new-footage-you-tube-careful-axe-eugene1. Pink Floyd

2. The Glitch Mob

3. At the Gates

4. Daft Punk

5. David Bowie

 

Topp 5 album

1. The Glitch Mob – Love Death Immortalityglitchmobdrinkthesea

2. The rise and fall of Ziggy Startdust – David Bowie

3. The Glitch Mob – Drink the sea

4. The Wall – Pink Floyd

5. Dark side of the moon – Pink Floyd

Mest Spelade per årstid

Vinter: Pink Floyd 298

Vår: At the Gates

Sommar: The Glitch Mob

Höst: Shpongle

Genre

3EmmylouHarrisPiecesoftheSky4% Rock

20% Metal

17% Folk rock

16% Singer Songwriter

16% Art Rock

Mest lyssnade playlist

Alla låtar som man någonsin kan tänkas vilja lyssna på

Mina 100 mest lyssnade låtar